”Avskrivning på en miljon kr”

26 februari 2016 14:39

Radio Blekinge har idag ett inslag där rubriken är: Karlskrona kommun skänker en miljon kronor till KHK.
En rubrik som vi anser vilseleder och vi vill göra följande förtydligande.


Våren 2014 träffades en överenskommelse mellan kommunen och Karlskrona HK gällande hyra för 2014 och 2015. Överenskommelsen innebar att hyran för dessa år ska betalas fr. o. m januari 2016.

Hur har då Karlskrona HK valt att hantera den förändrade hyressituationen?
Vi vill alltid visa ett rättvisande resultat i våra bokslut och vi har därför – på eget initiativ - planerat för framtida kostnader genom att reservera pengar i bokslutet. Översätter jag det till din och min privatekonomi så har klubben satt undan pengar för att betala en framtida kostnad, som t ex hyreskostnader.

I december 2015 tecknades ett nytt hyresavtal, som gäller från 1 januari Bl.a. för cafeteria, den nybyggda allmänna entrén, utrymme för journalister/Tv-team samt våra serveringsytor. Hyresavtalet följer den överenskommelse som träffades våren 2014.

Att Karlskrona kommun skänkt en miljon till Karlskrona HK är direkt vilseledande enligt mig. Möjligtvis kan sägas att Karlskrona HK ”skänkt” en miljon till sig själv genom att vara framsynt och reserverat pengar för en kostnad som vi var osäkra på hur den skulle betalas.

Rolf Lindberg