Publikrekord och seger i hemmapremiären

24 september 2016 19:34

Det blev en mäktig inramning på årets hemmasäsong i SHL. Aldrig tidigare har så många människor bevittnat hockey i länet och ABB Arena Karlskrona vandrade denna lördag i färgen orange.

På isen slet KHK till sig säsongens första seger. Efter en tät och jämn matchupptakt var det Mattias Guter och Filip Cruseman som inledde målskyttet i den andra perioden.

När Marcus Paulsson gjorde Alexander Deilert sopren i tredje perioden kapitulerade Leksand. 3-0 bakom LIF-keepern och hemmasegern var mer eller mindre säkrad.

Resten av perioden spelade hemmalaget av på ett säkert sätt. 0-3 i premiären blev nu en helgjuten uppföljningsvinst. Johan Holmqvist i målet var säkerheten själv.
Flera starka defensiva insatser och framåt var det full fart. Segern för KHK var välförtjänt och det kanske mest magiska för aftonen var publikrekordet: 5050, vilket är identiskt med fullsatt.
Det kommer att bli arbetssamt att plocka poäng ur ABB Arena.

Nästa hemmamatch är mot Färjestad och kanske är det lika fullt då som denna lördag. En stark inledning på hemmasäsongen och en briljant inramning.
Med tre minuter av matchen reste sig Kung Sune - Peter Synnermark - och skänkte ett massivt KHK över arenan. Magiskt var ordet.

Välkomna tillbaka lördagen den 1/10 när Färjestad BK kommer på besök.