Förlust i premiären

21 september 2016 22:23

Det var en kväll som vi alla hockeytokiga KHK-fans längtat efter. Andra säsongen i världens tredje bästa liga. Välbekanta Malmö Redhawks stod för motståndet hemma i Malmö arena. Malmö som redan öppnat säsongen med en seger mot svenska mästarna Frölunda.
Det blir tyvärr förlust får våra grabbar med 0-3. Det var inte helt rättvist men inte heller orättvist. Malmö var effektiva.

Vi inledde matchen utan någon som helst respekt. KHK dominerar också 10-12 minuter av den första perioden. Flera heta chanser men Alsenfelt räddade Malmö flera gånger om. Han växte ut till ett målvaktsspöke ju längre matchen gick. Malmö jämnade ut perioden sista halvan och fick sista ordet i perioden med 1-0 genom Konstantin Komarek med tre minuter kvar.

Andra perioden blir jämnare. Det byts chanser och båda lagen har riktigt heta målchanser. Det är dock KHK som fortfarande har övertaget utan att kunna överlista Alsenfelt. Tekningarna och spelet runt egen kasse blev bättre i andra. Powerplay gav dock ingen utdelning. Återigen blev det Malmö som gjorde mål i slutet av perioden. I powerplay fick giftiga Filippula skjuta in sig och Malmö gick till vila med 2-0.

I tredje perioden lyckades Malmö stänga ner perioden på ett effektivt sätt samtidigt som vi inte orkade köra på med samma energi som i de två första perioderna. När KHK försökte forcera mot slutet och plockade Honken så kunde Thuresson i Malmö sätta spiken i kistan, 3-0.

Ingen gillar att förlora! Det är inte en helt rättvis och det finns flera prestationer i matchen som att bygga vidare på. Malmö är mer effektiva ikväll. Vi kommer igen och blickar nu fram emot en fullsatt hemmapremiär mot Leksand på lördag. Vi ses i arenan!