Femte raka segern och femteplatsen säkrad

28 februari 2024 23:45

KHK fick sin revansch på gästande Vimmerby HC efter man tog ledningen i den andra perioden och avgjorde i öppen kasse. Med segern tog man klivet upp på femte plats i tabellen.

Med sex man borta på grund av avstängnig, sjukdomar och skador fick KHK göra om i kedjeformationerna. In i truppen kom även Emil Saramaa Larsson, till vardags i KHK J20.
Matchens första farlighet stod Vimmerby för efter tre minuter och det var även där gästerna började ta kontroll över spelet i den första perioden.
KHK drabbas tidigt av en utvisning efter 4:04 när Martin Fransson drar på sig en hakning, men Vimmerby får inte ihop ett bra powerplay och KHK reder ut det numerära överläget.
Men gästerna skulle få en ny chans efter 7:40 när hemmalaget och Marcus Björk drabbas av en utvisning.
KHK offrar sig och spelar fortsatt bra i boxplay och reder ut även detta numerära överläget. Efter matchens första powerbreak är Vimmerby en ramträff från ett ledningsmål, men gästerna kommer inte närmare än så. Med 4:12 kvar på klockan får KHK en möjlighet i numerärt överläge efter en möjlighet till mål och efterföljande gruff framför Robin Christoffersson i bortamålet.
KHK lyckas inte få till ett bra powerplay när Vimmerby stressar. Lagen blir åter fulltaliga och tiden rinner ut.
Skott: 7-7

KHK fick en tidig chans i powerplay när Sebastian Sundlöv blir nerdragen under den inledande minuten.
Powerplayspelet vill sig inte för hemmalaget och man går ännu en gång resultatlös. Istället får Vimmerby en klar målchans efter 3:42 men Carl Malmqvist med hjälp av sina medspelare lyckas rensa ut pucken. Lite mer än en minut senare kommer Victor Crus Rydberg i friläge men i skottögonblicket drar Vimmerby på sig en ny utvisning. Bättre powerplay av KHK som ställer upp i anfallszon, men man kommer inte till några klara målchanser.
Inget av lagen kan koppla grepp över händelserna på isen. Kort innan kvällens andra powerbreak tar Martin Franson några skär in från sin position innanför blålinjen, gör sin motståndare och serverar Isac Jonasson med en läcker passning som helt blivit bortglömd av Vimmerby-försvaret och Robin Christoffersson får stå för en vass räddning.
Matchen växlar upp med högre intensitet och efter powerbreak är det Vimmerby som vållar problem i KHKs försvarszon. Men KHK spelar tight i försvaret och avväpnar gästerna. Efter hand som tiden går övergår spelet till ett mer böljande spel där lagen byter chanser med varandra. Med 2:09 kvar av perioden kommer så kvällens första mål när Martin Fransson lägger in puck på mål och Filip Cruseman med styrningen tätt framför Christoffersson.
Skott: 12-8

Det är fortsatt dn jämn match med böljande spel i den tredje perioden.
KHK nära 2-0 efter drygt fem minuter spelat när Hugo Wendt lögger pucken mot mål som studsar och sånär letar sig in bakom Christoffersson. Hemmalaget spelar disciplinerat och väger situationerna på ett bra sätt. Vimmerby könns lite hetare i sina anfall, men KHK håller gästerna på rätt sida.
Efter 8:29 drabbas gästerna av ytterligare en utvisning och KHK har fortsatt problem i spelformen numerärt överläge.
Med drygt två minuter kvar tar Vimmerby ut mölvakten och med 1:31 kvar fastställer Oscar Hagman slutresultatet när han bryter ett anfall i mittzon och lögger in pucken i öppet mål.
Skott: 4-7

En väldigt bra laginsats av hemmalaget som trots många spelare borta spelar smart och disciplinerat och vinner kvällens match. Med segern tar KHK femteplatsen i serien i den sista omgången och får dörmed välja motståndare när kvartsfinalerna drar igång redan nästa vecka.
Valen inför kvartsfinalen sänds på HockeyEttan Play på söndag klockan 12:00.
Klart ör det redan att KHK börjar med två hemmamatcher både den 5:e och 6:e mars.
Varmt välkomna till arenan så stöttar vi laget tillsammans!

Karlskrona HK - Vimmerby HC 2-0
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 1-0
Skottstatistik: 23-22
Utvisningsminuter: 12-14

Målskyttar Karlskrona: Filip Cruseman, Oscar Hagman