GOD JUL

23 december 2018 20:00
GOD JUL

Höstsäsongen har rusat på i rasande fart. Och nu är det jul.


En stund för reflektion och tid med nära och kära. Några dagars uppehåll och lugnare tempo där vi får möjlighet att umgås med familjen, dricka glögg och äta julskinka. För oss hockeyfans innebär julen också att vi halvvägs i en otroligt spännande hockeysäsong.

Jag vill börja med att rikta ett stort tack till Blackbugs och alla som är på läktaren vid varje match. Ni är ovärderliga. Sen måste jag fortsätta med att poängtera hur viktigt stödet från våra partners är. Att ni använder KHK som plattform i er marknadsföring och arenan som mötesplats - i så stor utsträckning - visar hur starkt engagemanget är!

Det blir lätt mycket fokus på ekonomi när medier tittar på vår verksamhet. Häromdagen var det dags igen. Och vi har en ryggsäck med oss från tiden i SHL som kommer följa oss ett tag framöver. Det är ett berg vi ska ta oss över – men bortom det så är det en ljus framtid.

Hittills har vårt representationslag i HockeyAllsvenskan har på ett övertygande sätt visat att vi ska vara med och slåss om en av slutspelsplatserna. Ove Molin och hans team har lyckats skapa en sammansvetsad grupp som är beredda att kämpa för varandra på isen och som vill spela en offensiv och rolig hockey. Jag hoppas att de som var besvikna efter förra säsongen hittar tillbaka till arenan under våren för att se det unga och hungriga gäng som visar att dom är stolta att spela med vårt klubbemblen på bröstet.

I division 1 södra Dam dominerar vårt andra representationslag och leder serien med imponerande 26 poäng efter 10 spelade matcher. Och här ser framtiden riktigt positiv ut med tanke på att det idag är över 100 flickor i träning inom vår ungdomsverksamhet.

Och även om det lätt blir mycket fokus på våra representationslag så får man inte heller glömma att den absolut största verksamheten i vår klubb faktiskt är ungdomsverksamheten med över 500 pojkar och flickor i träning. Faktiskt en av hockeysveriges absolut största ungdomsverksamheter. Det enda som är tråkigt är att vi inte kan ta emot alla som vill börja spela hockey eftersom det inte finns tillräckligt med isytor. Är det något som ligger på vår önskelista hos tomten så är det att kommunen ger fler barn möjlighet att börja spela hockey.

Sen måste jag ge en stor eloge till vår fantastiska ideella organisation som genomför våra matcharrangemang med ett stort hjärta. Det var faktiskt det här engagemanget som slog mig mest när jag tillträdde i augusti. Något helt unikt i en elitförening av KHK:s storlek.

Nu vill jag vill passa på att önska alla KHK:are en riktigt God Jul tillsammans med nära och kära. Och så hoppas jag att vi får se er lyfta fram herrlaget i mellandagarna på plats i NKT Arena.

Per Rosenqvist Klubbchef