KHK vann rysaren på Gotland

10 mars 2024 23:05

Med underläge 2-1 i matcher var KHK tvingade att vinna söndagens match mot Visby/Roma. Man tog ledningen två gånger om men Visby svarade omgående och matchen blev en rejäl rysare. Ett sent avgörande för KHK säkrade segern med 2-4 (0-0, 1-1, 1-3).

I en spännande och avgörande fjärde kvartsfinalmatch i Hockeyettans slutspel, lyckades KHK kvittera serien mot Visby/Roma HK efter en seger med 4-2. Matchen, som spelades inför 1597 åskådare i Visby Ishall, var en tät och nervkittlande tillställning där båda lagen kämpade hårt för varje puck.

Första perioden var mållös trots flera chanser åt båda hållen, men det var Karlskrona som tog ledningen drygt tre minuter in i den andra perioden genom ett powerplaymål av Jesper Solomon Frisell. Visby/Roma svarade dock och fem minuter senare var det utjämnat till 1-1 genom Nils Bolin, även det i numerärt överläge.

I den tredje perioden tog KHK återigen ledningen efter tre minuter genom Jesper Emanuelsson som var tillbaka från sin avstängning, men Visby/Roma vägrade ge upp och kvitterade genom Leo Landor sex minuter in i perioden. Matchen såg ut att kunna gå till förlängning, men med knappt två och en halv minut kvar gör KHK mål genom Filip Cruseman. Jesper Solomon Frisell fastställde sedan resultatet 2-4 med mål i tom bur och sitt andra mål för kvällen.

Målvakterna hade en avgörande roll i matchen. Karlskronas Carl Malmqvist stod för 28 räddningar och en räddningsprocent på imponerande 93,33%, medan Visbys Filip Lindblad hade en räddningsprocent på 85,71%. Båda lagen visade disciplin och samlade endast 6 utvisningsminuter vardera.

Med denna seger tvingade KHK fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien, som kommer att spelas på onsdag i NKT Arena Karlskrona. Det blir en match laddad med förväntningar där ett av lagen går vidare till semifinalerna och för det andra tar säsongen slut.
Köp biljetter till onsdagens match här, tillsammans är vi starka.

Visby/Roma HK - Karlskrona HK 2-4
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 1-3
Skottstatistik: 30-28
Utvisningsminuter: 6-6

Målskyttar Visby: Nils Bolin, Leo Landor

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon Frisell x2, Jesper Emanuelsson, Filip Cruseman