Första ronden till Halmstad

16 mars 2024 21:45

Efter en jämna första semifinal stod kvällens hemmalag Halmstad Hammers HC som segrare med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0).

Det var en fartfylld och jämn första period lagen bjöd på i den första perioden.
KHK tummade en del på marginalerna i försvarsspelet och hemmalaget hade flera bra chanser där man fick pucken till bjuds.
Det var också hemmalaget som tog ledningen när klockan stannar på 11:03 efter att KHK gått bort sig i mittzon och Victor Gagics ger Halmstad ledningen på assist från Viktor Bernhardtz.
Efter målet hettar det till lagen emellan och efter lite meningsskiljaktigheter får Filip Cruseman och Oliver Casselsten sätta sig.
Halmstad får jättelägen att utöka sin ledning när KHK återigen släpper lite enkla lägen, men hemmalaget har inte marginalerna med sig.
Istället kvitterar KHK med 3:19 kvar av perioden. Jesper Emanuelsson driver in med pucken och Linus Lööf som varit en av KHKs bäste spelare inperioden lägger bak pucken till Martin Fransson som klipper till direkt och pucken letar sig in bakom Jacob Crespin.
Med 51 sekunders kvar av den första perioden kommer matchens första numerära överläge när Gustav Berglund blir nerdragen i egen zon när han ska vända ut med pucken.
KHK hinner inte ställa upp med något organiserat powerplay och vi går till periodvila med 1-1 på tavlan.
Skott: 12-10

KHK inledde den andra perioden i powerplay i ytterligare 1:09. När hemmalaget blir fulltaliga tar KHK ledningen när Linus Lööf sätter 1-2 efter ett bra powerplay.
Efter 4:47 är det hemmalagets tur att ställa upp i powerplay, men KHK spelar riktigt bra och sätter tryck på hemmalaget som inte får möjlighet att producera några farligheter.
Spelet är jämnt över hela banan och efter 11:16 är det åter dags för KHK att ställa upp i powerplay när Alexander Klarin får åka och sätta sig. KHK fortsätter att spela bra i powerplay men denna gången går man lottlös.
Med 6:27 kvar av perioden uppstår en ny brottningsmatch, denna gång bakom hemmalagets mål men det är endast Filip Cruseman som får åka och sätta sig.
Med sju sekunder kvar av hemmalagets numerära överläge kommer kvitteringen genom Lukas Sjöblom som styr in pucken framför Carl Malmqvist.
Med 3:30 kvar av perioden får Halmstad ett nytt läge i powerplay. Martin Fransson ska rensa ut pucken men den smiter över plexiglaset. Halmstad jobbar fram ett par bra lägen, men KHK kan blir åter fulltaliga.
Skott: 8-5

Det blev en händelserik inledning på den tredje perioden. KHK får direkt ett bra läge framför Jacob Crespin under den första minuten, men istället vänder spelet och Albin Blomberg sätter 3-2 till Halmstad efter endast 55 sekunder.
Efter 4:25 får Martin Fransson en klubba i ansiktet som lämnas utan åtgärd. Istället kommer utvisningen för hemmalaget efter 3:15 när Alexander Klarin får sätta sig i utvisningsbåset.
KHK fortsätter att spela bra i powerplay, men man lyckas inte överlista Crespin i målet. Närmast ett mål kommer Jesper Emanuelsson med ett skott som Crespin lyckas blockera under sitt benskydd.
Halmstad etablerar tryck i offensiv zon när man åter blir fulltaliga och det osar mål.
Men spelet svänger och KHK får en bra möjlighet vid kvällens tredje powerbreak när Alexander Bergström och Jesper Emanuelsson kommer i en kontring, men Crespin är fortsatt tät.
KHK får en ny vass chans när Marcus Björk hittar Jesper Emanuelsson och Alexander Bergström framför mål men man lyckas inte komma pt returen från Crespin. Spelet vänder igen och istället är det hemmalaget som är nära att utöka men Carl Malmqvist står för en jätteräddning.
När klockan stannar på 17:18 får KHK nytt gyllene läge när Anderas Andersson åker ut för tripping. Efter avblåsningen för utvisningen får även Martin Fransson en smäll från Liam Berg som domartrion missar.
KHK tar ut Malmqvist, spelar sex mot fyra och får ett jätteläge att reducera men pucken smiter tätt utanför stolpen.
Halmstad blir åter fulltaliga och KHK som är på väg in i offensiv zon lägger en puck bakom ryggen som Halmstad snapoar upp och Andreas Andersson som precis kommit ut från utvisningsbåset gör 4-2 i tom kasse.
Skott: 9-14

Det var en jämn match som kunde slutat hur som helst. Hemmalaget kopplade grepp om den första perioden, KHK höll i taktpinnen i den andra och ett tidigt mål i den tredje perioden gav hemmalaget överläget som resulterade i kvällens seger.
Den andra matchen i semifinalserien spelas redan i morgon söndag och pucken släpps klockan 16:00 i Halmstad Arena.

Halmstad Hammers HC - Karlskrona HK 4-2
Periodsiffror: 1-1, 1-1, 2-0
Skottstatistik: 29-29
Utvisningsminuter: 10-8

Målskyttar Halmstad: Victor Gagic, Lukas Sjöblom, Anton Blomberg, Andreas Andersson

Målskyttar Karlskrona: Martin Fransson, Linus Lööf