93 dagar kvar... Målet nåddes

21 juni 2016 08:57

När vi ledare inför förra säsongen satte oss ner för att prata om målsättning inför säsongen så blev det ganska klart tidigt att målet för detta första år i SHL för klubben blev att klara sig kvar.


Nu vet jag att en del då genast kan tycka att det var för lågt satt mål.
Ja, det kan man ju tycka men någonstans måste man balansera sig och inte jämnt dras med i idrotts-tänket, att satsa på guld. Vi alla vill alltid vinna, det är allas vår utgångspunkt som håller på med sport. Vi älskar att tävla mot andra och vill inget annat än att vinna. Det går inte att ta miste på glädjen vi visat när vi gjort mål eller över en seger. Då håller vi inte tillbaka.
I sportens värld finns det även förluster, och det måste man förstå och klara av. För att vinna måste man både våga och vara beredd på att kunna förlora. Vi lär oss av misstagen, det är klassiskt men också sant, om man vill. Som jag skrev förra veckan så är vi kvar i SHL och ser fram emot framtiden med glädje och inspiration.
Vi nådde målet och det är det som räknas.
Att sätta för höga mål kan slå emot hårt, att sätta för låga mål kan även det ha en negativ inverkan så det gäller att hitta rätt. Det ska vara gripbart men ändå utmanande, svårt men inte omöjligt.

Årets trupp

Det som är baksidan med idrotten idag är den dagen då människor d.v.s. spelare man haft en tid lämnar av olika anledningar inför ett nytt år. Människor man lärt känna och tycker om.
Så funkar det och det måste man lära sig att hantera även om det är tufft.
Nu är det flera från förra året som flyttat och jag önskar alla dessa ett stort lycka till i deras fortsatta karriärer. Jag hoppas verkligen de lyckas och når sina drömmar.

Vi har fått in nya spelare i truppen, det har vår sportchef Micke Sundlöv jobbat hårt och mycket bra med. Jag måste säga att det ser mycket bra ut och jag känner en stor optimism inför denna säsong.
Börjar vi bakifrån så har vi två stycken mycket bra målvakter. Vi har också fått in lite kraft och storlek på vår backsida vilket vi tycker är viktigt. Där har vi fått in flest nyförvärv och det är viktigt med en stark grund.
På forwardsidan så har vi ett par nya som tillkommit.
Jag tror också att våra spelare som är kvar från ifjol har lärt sig massor och vet nu vad som gäller. Jag tror alla kommer att höja sig den kommande säsongen. Jag kommer att återkomma till spelarna längre fram.

Vi har dessutom fått en ny backcoach i form av Mikael Aaro som nu ersätter min vapendragare Tobbe Karlsson som går in i helt nya och mycket viktiga uppgifter med juniorlagen och U16 i klubben.
Jag önskar Tobbe ett stort lycka till. Frågan är nu bara vem som kommer äta ostbågar på våra resor när Tobbe nu inte är med…
Micke Aaro känns mycket bra och jag tror verkligen att detta kommer bli bra. Det blir nu Ove, jag och Aaro som kör ihop.
Nu ska det in en centerforward, där jobbar Micke för fullt.
Nu längtar man till att få se laget på isen, eller hur?

Nu innan semestertider så finns det en god sak att göra, att se till att alla fans säkrar sin plats i arenan från den 22 september och framåt. Det gör du enklast genom att ”slå en lina” till klubben och säga till att du vill ha ett säsongskort - hur enkelt som helst!
Jag har gjort det till min familj. Det blev fyra stycken precis som ifjol. Gör det du med så bidrar du på det bästa sätt du kan göra. Du vill väl inte missa tacklingarna som våra rejäla backar kommer dela ut?
Du vill väl vara med och vråla när pucken sitter där i krysset!

Kom igen alla KHK:are – det är VI som är KHK!

Vi hörs igen!

Pelle Hånberg