Härlig KHK-dag i arenan

15 augusti 2016 22:10

Igår söndag hade ca 1700 personer kommit för att dra igång säsongen med KHK under vår traditionella KHK-dag. Det fanns många aktiviteter att välja mellan. Hoppborgar, guidade turer i arenan, tipspromenad och inte minst en heldag med aktiviteter på isen.


Klockan 13:00 gick startskottet för dagen. Restaurangen öppnades för hungriga KHK:are, och de som hade bokat blev välkomnade av Rolf Lindberg, bjudna på intervjuer av våra herrlagstränare, damlagets tränare Conny, Tobbe Karlsson och spelarna ”Honken” och Joel Kellman.
Försäljning av såväl biljetter till matchen mot Leksand och säsongskortsförsäljningen drog igång. Det blev snabbt kö till försäljningsställena. Många ville även se de nya delarna av arenan och blev guidade genom loger och nya läktaren.

I hallen invigningstalade klubbens ordförande Tobbe Larsson och klubbdirektören Rolf Lindberg. Därmed öppnade vi upp säsongen 2016-2017 på allvar.
Samtliga lag fick visa upp sig och både herr- och damlaget fick eskort av klubbens allra minsta hjältar – härligt att se dem på is. Tränare, ledare och spelare blev intervjuade under hela dagen.

När dagen blev till tidig kväll gjordes isen redo för ”Skills Competition”. Ett nytt inslag som herrarna Molin och Aaro basade för. Sex spelare från J20, dam- och herrlaget gjorde upp – orange mot vitt. Respektive lag fick visa upp sin snabbhet, teknik och skottstyrka. Den sista grenen fick ett något konstigt men roligt slut. Det blev upp till publiken att utse vinnaren. Till slut stod orange som segrare.

Innan det var dags för den obligatoriska internmatchen med herrlaget så tog tränare Pelle Hånberg ordet. Han berörde vikten av eldsjälar, volontärer, kommunens insats, vår fina publik, Blekingehockeyn och inte minst våra kommande generationer av hockeyspelare. Han uppmanade alla att komma till hallen, köpa säsongskort och biljetter och stötta laget. Inte minst till matchen mot Leksand den 24 september.

Vi fick en liten tjuvkik på vad herrlaget kan, i internmatchen. En målsnål tillställning som slutade med ”sudden-straffar”. Våra duktiga målvakter såg till att antalet straffar blev många! När matchen väl var över så fick alla med skridsko och hjälm kliva på isen och åka en sväng med just sin idol. En härlig dag avslutades med autografskrivning.

Spelare, ledare, partners, fans och alla andra i och runt klubben är redo för säsongen 2016-2017.

Nu kör vi – det är VI som är KHK!

P.S Tipsrundans vinnare presenteras under morgondagen på khk.se.

Karlskrona HK