Intervju med Anders Palm

25 maj 2014 05:57


Hockey-VM är i full gång, hur väl följer du detta och vad tycker du om Patricks insats?
–Jag följer hockey-VM i allmänhet men inte jättenoggrant. Har kollat på en del matcher och framförallt när Patrick har spelat. Vi har kommunicerat lite inför och mellan hans matcher, inte coachat på det sättet utan mer stämt av litegrann. Det är svårt att göra en riktig bedömning när jag inte känner till alla förhållanden runt omkring men han har fått tuffa matcher och har gjort en ok prestation.

Hur ser ditt upplägg som målvaktstränare ut under sommaren?
–Jag följer givetvis främst Timos och Patricks träningar där jag till viss del är delaktig i upplägget och finns där för dem hela tiden. Men det totala träningsuppläget görs som vanligt av Miro. Sen blickar jag lite framåt och kollar på upplägget till kommande säsong och kommunikationen med tränarna.

Vi har fått en ny tränare i Pelle har ni lagt upp hur ni ska jobba ihop?
–Det kommer bli ett liknande upplägg som jag hade med Janne där videoanalyser fortfarande blir ett stort ansvar för mig. Som med alla nya konstellationer tar det lite tid att hitta rollerna men det känns som vi har goda förutsättningar att bli ett bra team i ledarstaben kommande vinter.

Vårt målvaktspar med Timo och Patrick är intakt. Hur tycker du vårt målvaktspar står sig mot övriga lag i serien?
–Precis som inför förra säsongen tycker jag att vi har ett väldigt starkt målvaktspar vilket också visade sig under föregående säsong. Det är två bra individer men just som målvaktspar är de otroligt starka vilket ger en bra trygghet för övriga laget. Där finns massor av rutin och kvalité i dessa killarna och känslan är likadan i år som inför förra säsongen. Bägge skapar sig bra förutsättningar just nu och sen får vi se vem som får ta flest fighter kommande säsong.

Förutom a-lagets målvakter, hinner du med att träna några av våra ungdomsmålvakter?
–Mitt önskemål är att vi ska ha en målvaktstränare till varje ungdomslag och det var något vi började jobba med redan förra säsongen. Sen finns jag tillgänglig för alla med stöttning och tips och råd. Jag kommer vara med en del på hockeygym och med juniorerna i den mån som det finns tid till det, man ska veta att A-laget tar grymt mycket tid.

Nu skiner solen och värmen har kommit på allvar. Vad kopplar du av med när det inte är hockey i sommar?
–Det blir ganska mycket golfspelande sen försöker jag få tid till nära och kära. Denna sommaren är det mycket bröllop, svensexor och barndop. Tror det är fem inplanerade bröllop jag ska på så det blir fullt upp.

Ha en skön sommar så hörs vi i höst!
–Tack, detsamma till dig.