Ineffektiviteten sänkte KHK ännu en gång

1 februari 2024 08:30

KHK ställdes mot HC Dalen i en jämn och tät match. Trots flera bra lägen lyckades man inte knipa andra segern utan Dalen kontrade istället in matchens enda mål i den andra perioden och vann med 0-1 (0-0, 0-1, 0-0).

KHK kunde tyvärr inte följa upp segern sist mot Kristianstads IK utan förlorade på onsdagskvällen mot HC Dalen.

KHK inledde annars matchen med bra fart och man skapade bra chanser tidigt i den första perioden. Man spelar ett riktigt stabilt försvarsspel och har tålamod i det man gör på isen.
När Dalen kommer in i KHKs zon ser man till att hålla dem på utsidan och ger dem inga möjligheter att närma sig målet. Med 1:15 kvar blåses spelet av för utvisning på Gustav Särenborg i Dalen. Han blir inte nöjd alls utan drar även på sig ytterligare en tvåa för Unsportsmanlike Conduct vilket skulle resultera i fyra minuters powerplay för hemmalaget. Och med 19 sekunder kvar av perioden kommer 1-0 på volley av John Henrion, men tyvärr döms målet bort för hög klubba efter en dommarkonferens. Perioden slutar därmed mållös.
Skott: 7-6

KHK får inleda den amdra andra perioden i fortsatt powerplay i drygt två minuter Man skapar tryck i Dalens zon men spelet går lite väl sakta vilket gör att man inte skapar de farliga chanserna. Efter sitt boxplay kommer Dalen in mer i matchen och tillåts ha mer puck. Efter 6:10 in inperioden får KHK en ny chans i powerplay då HC Dalen gör ett misslyckat byte och blir sex spelare på isen. Inte heller detta powerplay fungerar för hemmalaget. Det är lågt tempo i passningarna och ingen som gör smutsjobbet framför mål.
Efter 11:13 tappar KHK pucken i offensiv zon och Dalen får en kontring vilket gör att Robin Uhr gör 0-1.
Drygt två minuter senare tappar åter Dalen räkningen och har sex man på isen vilket ger KHK ännu en chans i powerplay. Men inte heller detta renderar i ett mål då trenden i powerplay håller i sig. Trots att KHK snurrar som getingar i Dalens zon lyckas de inte få in pucken i målet.
Med 1:06 kvar på klockan är det dags för KHKs första utvisning i matchen när Christoffer Rasch visas ut i två minuter för hakning. KHK klarar av sitt boxplay på ett bra sätt och perioden slutar 0-1 till gästerna.
Skott: 12-6

KHK inleder första minuten i boxplay men de ger inte Dalen några möjligheter till att utöka ledningen. KHK har vaskat om lite i kedjorna inför tredje perioden vilket gör att de skapar mer puckinnehav och snurrar på ordentligt i gästernas zon.
Tyvärr är det nu KHKs tur att misslyckas med ett byte och ´har sex spelare på isen vilket resulterar i ett nytt boxplay för KHK.
KHK försvarar sig bra och ger inte Dalen några riktigt farliga chanser. När KHK väl blivit fulltaliga igem får en KHK-spelare en klubba rakt över ansiktet en meter från domaren och trots att blodvite uppstod blir det ingen utvisning av det hela.
KHK fortsätter att äga pucken och de skapar flera riktigt vassa chanser men effektiviteten framför mål finns inte denna kväll. Det hade nog inte hjälpt denna kväll om KHK fått med sig de solklara utvisningar som domartrion missade under avslutningen. Man hade 10 minuters spel i powerplay och lyckades inte under dessa att göra mål.
Tredje perioden slutar även den 0-0 och därmed vinner Dalen matchen med kvällens enda mål från den andra perioden.
Skott: 8-9

Vi tackar de 1375 som stöttade våra krigare på plats i arenan.
Nu är det bara att knyta nävarna i fickan och glömma denna matchen, KHK spelar en bra match men lyckas tyvärr inte få in pucken i mål.
Nästa match för herrlaget är nu på lördag när man möter Halmstad Hammers HC på bortaplan. Nästa hemmamatch är onsdagen den 7/2 då Tranås AIF skall besegras i vår hemmaborg. Kom och stötta killarna, de behöver det nu!