Resultatet av Movember-kampanjen

11 december 2015 15:23

SHL:s insamling till Movember gav 1 363 144 kronor och Frölunda Indians samlade in mest pengar av de 14 SHL-klubbarna.


SHL, SHL-klubbarna och domarna har sammanlagt samlat in 1 363 144 kronor till Movember. Frölunda Indians var den av de 14 SHL-klubbarna som samlade in mest pengar, hela 375 982 kronor.

Många aktiviteter har genomförts i klubbarna för att bidra till insamlingen. Samtliga klubbar har haft ett Movember-team bestående av spelare och supportar som odlat mustasch under november månad, något som även SHL-domarna gjort.

Samtliga lag har dessutom spelat en hemmamatch till förmån för Movember och de flesta klubbar har auktionerat ut de specialdesignade Movember-ställen från de matcherna. I samband med Frölunda Indians match mot Luleå Hockey i morgon - lördagen den 12 december - lämnas checken med den insamlade summan över från SHL till Movember.

- Jag är jätteglad och stolt över det samlade engagemanget i SHL och att vi lyckades samla in så här mycket. Samtidigt har vi bidragit till att öka medvetenheten om mäns hälsa. Ett stort tack till supportrar, sponsorer, partners, spelare, ledare, personal och ideella som gjort detta! säger Jörgen Lindgren, vd för SHL.

- Vi på Movember Foundation är så imponerade och tacksamma för det stora stöd vi har fått från SHL. Vårt samarbete har varit det mest effektiva av alla sportsamarbeten vi har haft – inte bara i norden utan globalt. Så vi vill rikta ett stort tack till alla klubbar, spelare, sponsorer, fans och naturligtvis SHL. Tillsammans förändrar vi mäns hälsa i Sverige och runt om i världen, säger Max Vere-Hodge, Nordic Manager, Movember.