KHK förlorade den tredje kvartsfinalen

9 mars 2024 21:30

Endast ett mål gjordes i den tredje kvartsfinalen. Hemmalaget Visby/Roma tog ledningen i den första perioden och höll sedan undan och kopplade grepp om kvartsfinalserien.

Första perioden startar i ett lägre tempo än de två första matcherna med ett mer avvaktande spel.
När KHK inte får ordning på pucken och missar i markeringen kommer också 1-0 till Visby efter 7:14 in i den första perioden genom Melker Iversen.
Visby spelar smart i första perioden och stänger mittzonen vilket gör det svårt för KHK att etablera längre anfall. Det blir mest dump men sedan är man tvåa in i zonen.
När KHKs Alexander Heiver åker ut två minuter för tripping efter 15:06 osar det hett, men KHK spelar ett mycket bra boxplay vilket inte ger Visby några vassare chanser. När KHK blir fulltaliga kommer chansen till kvittering men tyvärr så ställer den knöliga isen till det och pucken hoppar över Bergströms klubba när han har helt öppet mål. KHK skapar ett rejält tryck de sista två minuterna men perioden slutar 1-0.
Skott: 7-4

KHK inleder andra perioden mycket positivt och tar tag i taktpinnen. Efter 3:54 får Visby kvällens första utvisning. Tyvärr är KHKs powerplay inte bra alls första minuten, men i den andra minuten skapar KHK flera bra chanser men pucken studsar mycket märkligt på isen.
KHK trycker ner Visby allt mer ju längre perioden går. Dock offrar gotlänningarna sig till 100% vilket gör att perioden slutar 0-0.
Skott: 9-11

KHK inleder den sista akten absolut bäst och skapar flera riktigt vassa chanser. KHK har fart på skridskorna vilket gör att Visby är tvungna att ta till otillåtet spel och efter 4:38 får KHK chansen i powerplay. Tyvärr är det åter ett svagt powerplay från KHK och Visby håller undan utan att anstränga sig för hårt.
KHK skapar flera riktigt vassa lägen men Visbys keeper Filip Lindblad spelar riktugt bra i hemmakassen. Med 1:27 kvar lämnar Carl Malmqvist sitt mål och med sex man trycker KHK på för fullt men idag lös ineffektiviteten hos våra krigare igenom. Tredje perioden slutar även den 0-0.