Förlust på bortaplan mot Kristianstads IK

10 februari 2024 21:40

KHK tog ledningen tidigt i den första perioden, men hemmalaget vände och vann till slut matchen med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Inledningen av matchen var avvaktande från båda lagen där man inte ville bjuda motståndarna på några gratischanser. Det dröjde till 3:15 innan matchens första skott på mål avlossades av Filip Cruseman, en puck som dessutom gav KHK ledningen i matchen. KHK vann tekning i offensiv zon och Jesper Solomon Frisell hittar Filip Cruseman vid bortre stolpen när Kristianstad tappat markeringarna. Det är fortsatt böljande spel från båda lagen och de skottlägena som ges till hemmalaget kommer oftast från långt håll och med fri sikt mot Viktor Kokman.
1-1 kommer efter 11:56 när Kevin Engvall på egen hand driver upp pucken genom mittzon och prickar in kvitteringspucken bakom Kokman.
Hemmalaget är nära att utöka sin ledning kort senare i en snabb omställning när man kommer tre mot två, men man lyckas inte få pucken i mål.
När det har gått drygt tre minuter från Kristianstads kvittering drabbas man av matchen första utvisning när Isak Renemark försöker sig på lite ryggsäckshockey.
KHK ställer upp ett bra numerärt överläget där man får flera bra chanser, men Wictor Ragnewall i hemmakassen ser till att freda sitt mål. Med lite mer än en minut kvar av perioden är det KHKs tur att syna utvisningsbåset efter att Martin Fransson dragit på sig en tvåminutersutvisning när Kristianstad är på väg in i offensiv zon.
Hemmalaget etablerar tryck i offensiv zon, men med 45 sekunder kvar av perioden slarvar man på offensiva blålinjen, tappar ut pucken och hemmalagets Christian Lindberg har inget val än att trippa sin motståndare för att förhindra ett friläge.
Skott: 9-11

Andra perioden inleds i spel fyra mot fyra och båda lagen jobbar till sig varsin farlig målchans i inledningen av perioden. Kristianstad drabbas av ännu en utvisning när målvakten Wictor Ragnewall visas ut för Delaying the game efter att han åkt utanför det markerade området bakom mål.
KHK ställer återigen upp ett bra powerplay med många skott mot mål och Kristianstad har emellanåt problem att rensa undan men man reder ut anstormingen och blir åter fulltaliga. Närmast ett ledningsmål kommer hemmalaget genom Emil Öhrwall som lägger in en slumppuck på mål från den förlängda blålinjen som ställer Viktor Kokman i kassen. Han slår sånär in i pucken i egen kasse, men lyckas till slut blockera pucken.
Hemmalaget drar på sig en ny utvisning efter 6:38 när Simon Andersson får åka och sätta sig efter en kamp vid hemmalagets offensiva blålinje. KHK lyckas inte etablera något tryck i det efterföljande numerära överläget och istället är det hemmalaget som börjar ta över initiativet i matchen samtidigt som KHK spelar mer avvaktande.
Som ett email i inkorgen (brev på posten är väl en dålig ´jämförelse nuförtiden), kommer också ledningsmålet för hemmalaget direkt efter kvällens andra powerbreak när Isak Renemark lägger in pucken bakom Viktor Kokman och den välkända uppförsbacken börjar torna upp sig i horisonten.
Efter målet tappar KHK initiativet helt i matchen samtidigt som hemmalaget får luft under vingarna och det ser närmast ut som ett powerplay där hemmalaget sköljer över KHK under drygt fyra minuter och man inte får möjlighet att byta sina spelare. Till slut får KHK samla ihop styrkorna efter att Dennis Svensson fått ett friläge som Viktor Kokman kniper i plockhandsken.
Tekningen och avbrottet kom lägligt för KHK och man får in utvilade spelare på banan igen och man är ett stolpskott ifrån en kvittering i det efterföljande bytet när det istället är KHK som har etablerat tryck i anfallszon. Det blir inga fler klara mål eller heta chanser i en period som till en början var jämn, men där hemmalaget tog över helt under den avslutande halvan av perioden, vilket också skottstatistiken visade.
Skott: 15-8

KHK får dubbla chanser att kvittera matchen i inledningen av den tredje perioden när Jesper Emanuelsson kommer i friläge men blir nerdragen i skottögonblicket och tilldöms straff.
Tyvärr för KHKs del blir det ingen kvittering på straffen när pucken åter visar att den inte är KHKs bästa vän efter juluppehållet och glider ifrån Jespers klubba.
Med mer luft under vingarna är det nu KHK som pressar hemmalaget i egen zon och de har svårt att rensa ut pucken. Istället för utdelning för KHK i pressen kommer slaget i nacken när Anton Davidsson utökar hemmalagets ledning till 3-1 efter 8:30 i en spelomställning.
KHK skulle äntligen få utdelning i powerplay när Alexander Bergström reducerar till 3-2 efter 11:57. Dessförinnan hade hemmalagets Joel Ratkovic-Berndtsson visats ut för hög klubba i offensiv zon till tonerna av "Moviestar" som Kristianstad då tyckte var passande att spela.
KHK fortsätter att pressa hemmalaget efter reduceringen och med 5:25 tar Kristianstad time out i ett försök att lugna ner sina spelare som åter har problem och slarvar med pucken.
Viktor Kokman lämnar kassen och KHK tar time out, men matchen slutar 3-2 till hemmalagets fördel.