Malmqvist och KHK nollade Visby/Roma

22 januari 2024 10:10

KHK vann på söndagskvällen streckkampen mot Visby/Roma HK med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).


KHK tog tag i initiativet från första nedsläpp och man skapade omgående tryck mot Visbys mål. Man bosätter sig i Visbys zon under de första fyra minuterna och borde nog även haft ett par utvisningar med sig.
När väl Visby kommer in i KHKs zon så hålls de på utsidan och de skotten som går igenom tar Carl Malmqvist hand om. Han visar upp ett otroligt snygg plock som drar ned jubel från läktarna.
Åter är det linan med Tom Fridén, Mikael Roslund och Jesper Emanuelsson som skapar mest oreda i gästernas zon. Första perioden slutar mållös.
Skott: 12-9

Även i andra perioden tar KHK kommandot från start. När sedan Visbys Leo Landor efter 2:34 in i perioden sätter in en våldsam tackling på Jesper Emanuelsson blir det upprörda känslor på isen, Landor som nog borde fått en femma får endast en tvåa för boarding. Det delas samtidigt ut lite fler utvisningar då det blir lite gruff efter avblåsningen.
Som tur väl är klarar sig Jesper Emanuelsson från skada och i efterföljande powerplay kommer 1-0 av just Jesper Emanuelsson.
Efter 4:56 är det åter dags för en utvisning för gästerna, efterföljande powerplay från KHK hade mer att önska, slarvigt och väldigt tempo fattigt. Under det numerära överläget åker Linus Lööf på 2+2 för hög klubba, men samtidigt finner domartrion även en 2+2 på en Visbyspelare. Därmed var det fortsatt powerplay för KHK, men utan resultat. Perioden slutar helt rättvist 1-0 till KHK.
Skott: 8-10

Tredje perioden startar likt de två första och när KHK parkerar i zonen jobbar Alexander Bergström upp pucken till Marcus Björk på blålinjen, "pang" sa det och 2-0 var ett faktum.
KHK fortsätter att förlägga spelet i gästernas zon och 4:15 tilldelas Visby en ny utvisning. Det powerplay som följde skall vi inte nämna så mycket alls.
KHK spelar disciplinerat och smart och när väl Visby kommer in i zonen hålls de på utsidan och de skott som går igenom täckande utespelare tar Carl Malmqvist hand om.
Martin Fransson blir liggandes på isen efter kvällens mest tydliga klubba i ansiktet precis framför domaren, men av någon anledning lämnas tilltaget utan åtgärd.
Istället är det KHK som senare får en utvisning när en Visby spelare faller. KHK spelar mycket bra i boxplay och faktiskt är det Oscar Hagman som har den vassaste chansen när han kommer i friläge dock hinner försvarande spelare ikapp och stör han i skottögonblicket.
När KHK åter är fulltaliga är det Jesper Emanuelssons tur att få friläge men Sebastian Andersson räddar och pucken tar i ribban och dimper ner framför mål igen. Både Mikael Roslund och Alexander Heiver störtar mot pucken där Heiver slår in returen till 3-0 när klockan stannar på 18:06.
Det var aldrig någon diskussion denna söndag. KHK var tillbaka i sitt matchvinnande spel igen och är täta bakåt. Härligt att Carl Malmqvist fick hålla nollan också.
Skott: 3-12

Nu är det bortamatch mot serieledande Vimmerby HC på onsdag, sedan är det åter dags att fylla hemmaborgen när Kristianstad IK kommer på besök på fredag 26/1 klockan 19:00.
Ta er till arenan och stötta våra orangea krigare till en ny seger!! Tack till de 1709 som kom för att stötta laget!
Biljetter till fredagens hemmamatch mot Kristianstad finns här.

MATCHFAKTA

Karlskrona HK - Visby/Roma HK 3-0
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 2-0
Skottstatistik: 23-31
Utvisningsminuter: 12-14

Målskyttar Karlskrona: Jesper Emanuelsson, Marcus Björk, Alexander Heiver

Målskyttar Visby: -

Matchstatistik från swehockey.se