Fjärde raka segern

24 februari 2024 22:03

Det var härliga glädjescener efter 60 minuters spel när KHK vann lördagens bortamatch mot Visby/Roma HK med 2-5 (1-2, 0-2, 1-1) och tog därmed sin fjärde raka seger.

KHK tog en viktig seger mot Visby/Roma HK med 5-2 på bortaplan. KHK vände ett tidigt underläge med fyra raka mål, varav två i powerplay och ett i boxplay.
Carl Malmqvist som vaktade kassen i kväll var en av matchens bästa spelare med 42 räddningar och en räddningsprocent på 95,45%.
Alexander Bergström och Philip Norberg Aspnäs var de främsta poängplockarna för KHK med ett mål och en assist var.

Visby/Roma fick en drömstart på matchen när Tim Bothén gjorde 1-0 i powerplay efter drygt tre minuter. Men Karlskrona svarade snabbt med två mål inom 25 sekunder genom Jesper Solomon Frisell och Hugo Wendt drygt fyra minuter efter hemmalagets ledningsmål.
I andra perioden utökade KHK sin ledning till 4-1 efter mål av Alexander Bergström och Philip Norberg Aspnäs. Visby/Roma HK försökte komma tillbaka i tredje perioden, men KHK höll undan och gjorde 5-1 i boxplay genom Alexander Heiver. Visby/Roma reducerade till 5-2 genom Tim Bothén med elva sekunder kvar av matchen somredan var avgjord.

Matchen präglades av många utvisningar och slagsmål. Båda lagen fick varsin matchstraff och totalt fick Visby/Roma 29 minuter i utvisningsbåset och KHK 33 minuter. Karlskrona var effektivare i sina numerära överlägen och gjorde två mål på fyra försök, medan Visby/Roma bara gjorde ett mål på sex försök.

KHK befäste sin sjätteplats i tabellen med 24 poäng med en omgång kvar.
Den avslutande matchen i serien spelas på onsdag när KHK möter serieledarna Vimmerby HC i NKT Arena Karlskrona. Vid seger finns även chansen att avancera och ta femteplatsen i serien.