KHK 15 år - En röst om KHK - Lena Liljeström

14 oktober 2016 19:33
KHK 15 år

En osannolik resa som blev möjlig.


Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners.
Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Vi har valt personer som i första hand verkat vid sidan av isen. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.
Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”KHK engagerar och det med glädje”

Lena Liljeström är inte bara en vanlig hockeymamma som kör till träningar och nervöst tittar på matcherna när barnen spelar i KHK-tröjan. Hon är betydligt mer engagerad än så. Förutom rollen som mammasupporter sitter hon även i KHK:s styrelse med ansvar för ungdom upp till U15, är ordförande i ungdomsstyrelsen och en av lagledarna i Team 05. Kanske är det just därför man så sällan besöker ABB Arena Karlskrona utan att springa på Lena.

Det blir med andra ord mycket hockey för familjen Liljeström och allt tog sin början när äldste sonen Isaac ville testa på att spela hockey 2009 och man sedan gick och såg en match mot Kungälv när vi låg i 1:an. Och här är det svårt att inte använda sig av klyschan ”Kärlek vid första ögonkastet”, för sedan dess kretsar det mesta i familjens liv kring just hockey och KHK.

– KHK är för oss engagemang, glädje och en plats där alla ska känna sig välkomna – det är just det som gör att det är vi som är KHK, förklarar Lena.

På frågan om vad som gör KHK unikt, om det nu är det, är Lena lite kluven:

– Ja, sportsligt sett är vi unika, men som förening är vi nog som föreningar är mest, med en hårt arbetande skara människor som jobbar mot ett gemensamt mål. Men visst engagerar KHK lite extra, även hos personer som inte är en del av klubben och som kanske inte alltid gillar oss.

Som ungdomsansvarig är Lena dock lite bekymrad eftersom KHK:s snabba utveckling ökar pressen på klubben, vilket givetvis är positivt, men samtidigt en utmaning. Att en så pass stor klubb som KHK bara har tillgång till två isytor gör att man inte kan släppa in alla som nu vill spela hockey. Dessutom blir det begränsat med istid för vissa lag. Men Lena ser ändå ljust på framtiden:

– Personligen tror jag inte vi har sett det sista av detta, vi har vuxit fort, vi har skakat om Hockeysverige och det kommer inte bara att försvinna. Tillsammans kan vi visa att vi är starka och att vi är i SHL för att stanna. KHK engagerar och det vi alla är med och skapar här i vårt hörn av Sverige är unikt. Vi måste vara beredda på att hantera både toppar och dalar snabbt och resolut.

Visst är vi starka, visst är vi i SHL för att stanna och visst engagerar KHK. Titta bara på familjen Liljeström.