J20: KHK förlorade mot Linköping efter avgörande i förlängningsperioden

25 september 2016 21:43

Det blev förlust efter förlängning i hemmamötet mot Linköpings HC för KHK:s J20-lag. LHC vann matchen med 3-2 efter periodsiffrorna: 1-2, 1-0, 0-0, 1-0.
rtais.

Efter lördagens storförlust mot tabellettan Södertälje SK (1-7) visade KHK en stor revanschlust i söndagens möte mot Linköping.

En tidig utvisning utnyttjade hemmalaget direkt genom mål av Jesper Solomon Frisell och kort därefter spädde Tomas Vildumetz på med 2-0.
Gästerna, som inför det här mötet i den femte omgången vunnit två och förlorat två matcher, var skakade av matchinledningen och 3-0 hängde i luften.
I slutet av den första perioden kom nästa mål, men istället för 3-0 reducerade Linköping.
Snabbskrinnaren och pålitlige Målskytten Christian Blomkvist (hans femte mål hittills denna säsongen) höll sig framme och skickade in pucken i spel 5 mot 4.

Mellanperioden bjöd på jämnt spel, där hemmalaget testade Gustav Bågenvik i LHC-målet utan att få utdelning. Simon Hellholm kunde istället kvittera med drygt tre minuter kvar av perioden.

I slutperioden dominerade Linköping. KHK:s målvakt Arvid Holm visade upp ett stort spel och räddade samtliga 12 skott som skickades mot honom.

Matchen gick till förlängning, där säsongens främsta målskytt i J20 SuperElit så här långt - Emil Westerlund - utnyrttjade en retur framför Arvid Holm och gjorde mål nummer 8 för säsongen.
Stor glädje hos Emil Westerlund efter det matchavgörande målet, men han var kanske mest lycklig över att klubban från före detta klubbkompisen Joakim Wallin (fostrad i Linköping) inte träffade allvarligt när den flög upp i ansiktet i den tredje perioden.
Som helhet bokförs KHK för en stark insats.

Linköping kom trea i grundserien ifjol och har en dokumenterat högklassig juniorverksamhet. Hela 13 av de 19 spelare som fanns på plats i ABB Arena Karlskrona har Linköping som moderklubb. Imponerande!
I hemmalaget imponerade också en egen produkt. Backen Melker Persson fick mycket speltid och svarade för ett imponerande jobb. Snart dags att ansluta till A-truppen?
Målvakten Arvid Holm visade upp ett fint målvaktspel och framåt var rappe Tomas Vildumetz sevärd.

Domaren Morgan Claesson visade stor pondus och stort domarskap när han fångade upp ett språkbruk som inte ska förekomma och gav gästernas Oscar Carmefeldt matchstraff.
Starkt att följa det regelverk mot provocerande och ovårdade kommentarer som stramats upp inför säsongen och använda sig av det i praktiken.

Redan nu på fredag får KHK:s J20-killar chans att revanschera sig för förlusten, då laget möter dagens motståndare Linköping på bo