Stark andra period bäddade för klar seger över Djurgården

28 september 2016 22:18

Återigen lämnar KHK huvudstaden och besöket på Hovet som vinnare.
Återigen är det en disciplinerad defensiv som lägger grunden.


Senast var det AIK:s SHL-drömmar som grusades.
Ikväll var det Djurgårdens förhoppningar om att plocka säsongens andra seger i den tredje SHL-omgången som spolierades. En stark defensiv och vassa avslutningar gav KHK andra raka segern.

KHK vinner bortamötet mot Djurgården med 4-0 och skapar förutsättningar för en ny publikfest i ABB Arena Karlskrona, då Färjestad gästar på lördag.

En mållös öppningsperiod följdes av en matchavgörande urladdning i mittenakten.

Joachim Rohdin öppnade och avslutade målfyrverkeriet genom att placera in 1-0 och 4-0. Däremellan passade Joel Kellman på att göra 2-0 i numerärt överläge och Alexander Wiklund skickade in 3-0.

Slutperioden blev helt naturligt en forcering från hemmalaget i ett försök att glädja merparten av de 5258 åskådarna på Hovet, men ett utmärkt målvaktsspel av SHL-debutanten Johannes Jönsson i målet förhindrade baklängesmål och den nolla som målvaktskollegan Johan Holmqvist var en dryg minut från att hålla mot Leksand blev nu intakt.

Som helhet var Djurgården inte nära att nå ifatt. Laget fick ett mål bortdömt i den jämna öppningsperioden, men hemmalagets spelsätt att lyfta ner mycket puck och sätta press hanterades väl av KHK.

Johannes Jönsson lämnar sin debut med en fläckfri nolla, Joachim Rohdin trivdes i den nykomponerade kedjan tillsamman med kapten Morten Madsen och Marcus Paulsson. Övriga spelare gjorde också väldigt mycket bra saker i kvällens match.

Segern innebär att KHK nu har två segrar (Leksand 3-1 och Djurgården 4-0) och en förlust (Malmö i premiären 0-3) i säsongsupptakten.

Förra lördagen var det utsålt i ABB Arena Karlskrona.
Nu på lördag kommer Färjestad på besök. Det lär bli en ny publikfest!