KHK kvitterade matchserien

7 mars 2024 00:20

KHK tog revansch och vann kvällens match rättvist när gästande Visby/Roma besegrades med 5-2 (2-1, 1-0, 2-1).

KHK kom ut i den andra matchen med en helt annan attityd. Man tog också ledningen efter 2:36 när Martin Fransson avlossar ett skott som tar i hjälmen på Filip Lindblad och Tom Fridén slår in returen i öppen kasse.
KHK fortsätter med sitt spelövertag och spelar tight och disciplinerat. Visby försöker lyfta upp spelet, men hemmalaget arbetar förtjänstfullt och vinner tillbaka puckarna.
Matchens första utvisning kommer efter 7:48 och drabbar hemmalaget efter en situation framför Carl Malmqvist.
Visby parkerar i offensiv zon, men KHK håller gästerna på utsidan och de skott som kommer vållar inga bekymmer för Malmqvist.
Efter 12:04 utökar KHK ledningen till 2-0 när John Henrion hittar luckan under Lindblads plockhandske med ett välriktat direktskott.
KHK fortsätter föra spelet på isen och Visby agerar likt igår och väntar på snabba omställningar. Med 3:44 kvar av perioden reducerar Visby till 2-1 när Sebastian Harila styr in pucken tätt framför Malmqvist.
Kort efter Visbys reducering misslyckas de med ett byte och KHK får spela powerplay.
Man lyckas inte få in någon mer puck och vinner den första perioden med 2-1 i en relativt snäll match för att vara slutspel.
Skott: 6-9

Inledningen av den andra perioden bjöd inte på samma skärpa i spelet. Bägge lagen slarvade och gav motståndarna vad man kunde klassa som halvchanser.
Efter 3-16 åker KHK på en riktigt billig utvisning i anfallszon när Filip Cruseman får sätta sig i två minuter för en tripping.
Med 19 sekunder kvar av utvisningen som man städar av på ett bra sätt kommer nästa utvisning när Linus Lööf får sätta sig efter en puck out.
KHK avväpnar Visbys numerära överläge och är istället nära en två mot en-kontring men en försvarande klubba stoppar försöket i sista stund.
Kort efter att KHK blivit fulltaliga brinner det rejält för Robin Liljekvist i Visby som drar på sig ett matchstraff efter 8:13 när han först drar ner Victor Crus Rydberg och sedan crosscheckar Mikael Roslund i huvudet.
KHK som får spela hela sju minuter i powerplay drar ner på tempot och man tar lite för lång tid på sig i spelsituationerna. Man är dock nära att utöka ledningen ändå efter en ramträff och en puck som smiter tätt utanför stolpen.
Visby blir allt mer griniga försöker starta gruff och irritera efter avblåsningarna men hemmaspelarna behåller lugnet.
Med 1:29 kvar av utvisningen knätacklar Simon Hansson Alexander Bergström som lämnar isen. 18 sekunder senare, med 14:02 på matchuret, bombar Martin Fransson in 3-1 bakom Filip Lindblad. KHK har efter händelserna kopplat greppet om perioden och gästerna är märkbart frustrerade efter varje avblåsning.
Skott: 13-5

Hemmalaget spelar säkert och kontrollerat i den tredje perioden medans gästerna blir allt mer frustrerade och fokuserar på fel saker.
Hemmalaget utökar ledningen till 4-1 efter 2:47 när Isac Jonsson driver in mot kassen och på den efterföljande returen gör Tom Fridén sitt andra mål för kvällen.
KHK fortsätter vara det puckförande laget och är också nära 5-1 när gästerna tappar positionerna, men målramen räddar Lindblad denna gång.
Visby, som hänger allt mer med huvudena, försöker med sina snabba omställningar men blir avväpnande av ett stabilt KHK.
Med 4:47 kvar av perioden drar Visby på sig en utvisning i offensiv zon, men KHK som slagit av på takten lyckas inte skapa någon större oreda under sitt numerära överläge.
Kort efter gästerna åter blivit fulltaliga är det Visbys tur i numerärt överläge med 2:18 kvar och man tar även ut målvakten.
Visby som vill avsluta matchen med en positiv känsla reducerar till 4-2 med 55 sekunder kvar på direktskott från Nils Bolin.
Men det är ändå KHK som får sista ordet när Alexander Heiver fastställer slutresultatet med sitt 5-2 mål.
Gästerna som tappat fokus snackar till sig en ny utvisning i samband med målet och fortsätter med sitt beteende när slutsignalen går.
Skott: 7-10

KHK vinner helt rättvist den andra kvartsfinalen efter en mycket väl genomförd match.
Med två matcher spelade och 1-1 i matcher vänder nu matchserien till Gotland för två matcher nu på lördag och söndag. En spännande hockeyhelg väntar.