90 dagar kvar - "Framtiden är vår..."

23 juni 2016 22:00

Nu när dagen är som längst närmar sig semestern, avkoppling och familjeliv. Ta vara på tiden, snart väntar en ny hockeysäsong. En säsong som blir annorlunda jämfört med tidigare. Vi har en ombyggd arena med plats för mer än 5 000, en gryta som skapar liv och engagemang – det kommer att bli ännu häftigare att gå på hockey.


Ser vi tillbaka på våren har vi mycket att ta med oss. Framgångarna bland juniorlag, U16, dam och ungdom har lyfts fram tidigare. Konstaterar att sporten generellt tagit flera steg uppåt och vi har nya förutsättningar inför hösten.
Restaurang Plan 2 har varit välbesökt under luncherna, ofta mer än 200 gäster per dag. Plan 2 har helt enkelt etablerat arenaområdet till en mötesplats där affärsmöten sker, kompisgänget träffas och där arbetsplatsen träffas för avstämning. Jag vill t.o.m påstå att vi har fått en ny mötesplats i Karlskrona. Vi kommer fortsätta att utveckla området, kanske kan det bli en ny stadsdel framöver.
Jag kan inte släppa tanken på att göra arenaområdet till ett hjärta för idrotten i Karlskrona. Ett område där vi samsas om omklädningsrum, lokaler men inte minst där tränare och ledare kan träffas spontant och lära av varandra. Ser framför mig en parkeringsplats, tre personer står och diskuterar träningsmetoder, varför inte en handbolls-, fotbolls- och hockeytränare. Att samla idrotten på detta sätt skulle ge fler möjlighet att idrotta, skapa samsyn, bygga kunskap och bygga elitidrott. Jag ska inte förlänga denna diskussion utan avslutar med en fråga - varför byggs affärscentrum?

Med denna lilla utsvävning – hockey är fantastiskt roligt och underhållande! Upplev detta tillsammans med 5 000 andra. Vill du äta, umgås och förlänga upplevelsen erbjuder vi flera alternativ. Restaurang, PUB-miljöer och WIP/loger kommer att erbjuda fans, partners och övrig publik en upplevelse som ni inte upplevt tidigare. Jag längtar redan till den 24 september, att få uppleva den nya arenan, ditt stöd till laget och allt engagemang för vårt KHK. Så är det – det är vi tillsammans, du med alla andra, som skapar stämningen, upplevelsen och nerven.

”Framtiden är vår…” sjöngs det för några veckor sedan. Frågan är om vi inte kan stämma in i detta. Micke Sundlöv har byggt ett lag, ett annorlunda lag – det ser bra och spännande ut. Jag tror inte många gästande lag kommer att känna sig välkomna i vår zon. Bett vaktmästarna dra ett extra varv på skruvarna som håller fast sargen… det kommer att behövas. Vi kommer att bjudas på underhållning, segrar och glädje i vinter!

Det blir ännu häftigare kommande säsong och vi behöver Dig i publiken, ditt engagemang och stöd. Det börjar den 24 september då vi ger Leksand ett varmt välkomnande!

Säsongskortet är inhandlat så jag kan lugnt koppla av några veckor under sommaren, vila upp för den häftigaste säsongen i KHK:s historia. Du har väl köpt ditt säsongskort? 1 600 andra har redan gjort det.

Ha en skön sommar så ses vi framöver!

Hälsningar
Rolf Lindberg
Klubbdirektör