Magisk inramning när KHK säkrade semifinalplatsen

14 mars 2024 08:20

KHK vann den avgörande kvartsfinalen över Visby/Roma HK inför 3014 personer på läktaren. KHK tog kommandot i matchen och när slutsignalen gick skrevs siffrorna till 6-3 (2-0, 2-1, 2-2).

Matchen startade i ett rasande tempo med en magisk stämning där ståplats eldade på publiken. KHK behärskade inledningen bäst och det syntes inga spår av tveksamhet i stundens hetta. KHK skapade längre anfall och flera bra chanser och när klockan står på 7:35 kommer också 1-0 och arenan exploderar. Martin Fransson skjuter ett skott från sin position innanför blålinjen och Filip Cruseman styr elegant in pucken.
KHK behåller initiativet efter målet och man skapar flera fina och längre anfall och pressar ner gästerna i deras zon. När väl Visby är på besök i KHKs zon hamnar de oftast på utsidan och de skott som går igenom tar Carl Malmqvist hand om.
Med 3:38 kvar av perioden kommer också 2-0 och det är återigen Filip Crusemans som gör sitt andra mål för kvällen. KHK spelar smart och leder fullt rättvist efter första perioden trots att Visby vann skotten med 12-14.
Skott: 12-14

KHK inleder även den andra perioden bäst och har flera bra chanser att utöka sin ledning.
Efter en utvisningssituation som släpps där Jesper Emanuelsson görs ner skapar Visby tryck i KHKs zon och 2-1 blir ett faktum 6:54 in i perioden.
Nu vek sig inte de orangea krigarna ned sig en millimeter utan efter en liten tilltrasslad situation framför Visbys mål sätter Alexander Bergström 3-1 efter 12:47. Minuten senare parkerar KHK i Visbys zon och skapar ett mycket rörligt anfall. När klockan stannar på 14:35 har Marcus Björk snyggt styrt in 4-1 elegant framspelad av Jesper Emanuelsson. KHK vinner fullt rättvist den andra perioden med 2-1, även denna perioden vinner Visby skotten.
Skott: 6-10

KHK inleder den sista akten mycket bra där man spelar mer på säkerhet och vårdar pucken medan Visby däremot är mer desperata och jagar och jagar.
Efter 4:49 i den tredje perioden kommer kvällens första utvisning som drabbar båda lagen då Sebastian Sundlöv försvarat sin målvakt och gruff uppstod.
10:41 in i perioden kommer tyvärr kvällens lilla miss av hemmaförsvaret då man missar att räkna in gästerna och Sebastian Harila vandrar in fri framför mål och sätta reduceringen till 4-2.
KHK försöker spela av perioden och blir lite passiva samtidigt som Visby fått vittring och gästerna skapar mer och mer i KHKs zon.
Med 16:19 på tavlan plockar Visby sin målvakt och med sex man på isen kommer även 4-3 efter 16:53.
Med reduceringen blev det onödigt nerv i matchen och Visby fortsätter med målvakten i båset och trycker på för en kvittering. Efter 19:37 rensar Linus Lööf i egen zon och med en härlig studs på pucken ändrar den riktning helt och 5-3 är ett faktum och arenan exploderar på nytt i ett glädjerus.
KHK vinner den efterföljande tekningen och Martin Fransson får pucken och sätter 6-3 lugnt och behärskat i den tomma kassen.
KHK vinner kvartsfinal 5 fullt rättvist och hela matchserien med 3-2 i matcher och är nu klara för nästa runda.
Skott: 7-10

Vi vill tacka alla 3014 som skapade denna fantastiska inramning av matchen.
Valet av motståndare inför semifinalerna som drar igång till helgen sänds live på HockeyEttan idag (torsdag) klockan 12.00. Nu laddar vi om för semifinalerna. För mer info om valen, klicka här.

Karlskrona HK - Visby/Roma HK 6-3
Periodsiffror: 2-0, 2-1, 2-2
Skottstatistik: 25-34
Utvisningsminuter: 2-2

Målskyttar Karlskrona: Filip Cruseman x2, Alexander Bergström, Marcus Björk, Linus Lööf, Martin Fransson

Målskyttar Visby: Nils Bohlin, Sebastian Harila, Karl Påhlsson