KHK prisad på Blekinge Idrottsgala

7 februari 2016 19:08

I fredags gick den årliga blekingska Idrottsgalan av stapeln. Hyllningar för framgångar och engagemang inom idrotten i vår region under 2015.


Prisutdelningarna varvades med uppträde av bl. a. stå upp-komikern Hasse Pontén och artisten Jessica Andersson.
Karlskrona HK var nominerade till Årets Lag, Årets Tränare, Sydöstrans guldmedalj (ingen nominering) samt Årets Ögonblick.

Klubbens och A-lagets framgångar i och med avancemanget till SHL fick utmärkelsen Årets Lag 2015.
Motiveringen:
Detta lag var underdogs men växte under hela säsongen. En fantastisk lagsammanhållning, där alla stod upp för varandra, gjorde att laget levererade och slutade tvåa i serien. I en prestigefull finalserie var det i inget snack, laget avgjorde i fjärde matchen och var klart för SHL.

Övriga lag som var nominerade: HIF Karlskrona och Sölvesborgs GK:s damlag.

Även Sydöstrans Guldmedalj gick till Karlskrona HK.
Motiveringen:
Experterna trodde att de skulle trilla ur. Laget hoppades på en placering bland de åtta främsta. Det ändade med en plats i landets högsta hockeyliga efter en säsong som slog det mesta i rekordväg. Inget kunde stoppa lagmaskinen Karlskrona HK.

Och Pelle Hånberg fick välförtjänt priset som Årets Tränare 2015.
Motiveringen:
Han lyckades med något som få trodde. Med sin jordnära och ödmjuka inställning fick han ihop en grupp till ett riktigt vinnarlag. Denne sjubarnspappa får alla andra att trivas och han hyllar oftast andra. En sak är dock i fokus - att vinna hockeymatcher.

Övriga tränare som var nominerade: Ulf Glader, Karlskrona SS och Jonas Persson, Hällaryds IF.

Årets Ögonblick gick till HIF Karlskrona som tog klivet upp i högsta serien, bara fem dagar efter vårt egna avancemang. Stort grattis!

Vi är väldigt glada och stolta över att bli prisade och hyllade denna afton. Idrottsgalans utmärkelser och hyllningar går till alla KHK:are som stöttar klubben i med- och motgång!

Det är VI som är KHK!