Linköping
LHC

Förlust i sista matchen innan uppehållet

7 februari 2016 01:23

En ny uddamålsförlust mot ett mycket aggressivt och fartfyllt Linköping. Ju längre matchen gick mattades dock LHC-forceringen och KHK fick mer yta och tog mer initiativ. Vi faller på målsnöret igen, chanserna till kvittering var flera i sista perioden. Laget låter dock inte matcherna rinna iväg, grabbarna kämpar och sliter i 60 minuter. Det är positivt trots en sån där tråkig förlust igen.

Linköping öppnar första perioden bäst. Bara 2.31 in i första gör Törnqvist matchen första mål på sin egna retur sen han slitit sig till ett friläge. Målet ger än mer energi till gästerna. KHK och Honken står dock emot. Drygt nio minuter in i perioden får KHK powerplay, en spelform som mer och mer blir ett vapen för laget. Bergström som verkar prickat storformen prickar också in kvittering med bara sekunder kvar av powerplay. Det blir två powerplay till i perioden, ett till KHK och ett till LHC men inga fler mål även om LHC har ett i stolpen. Perioden går till Linköping.

Andra perioden blir mer svängig även om gästerna ligger på så skapar KHK en hel del vassa chanser. LHC inleder vasst och efter bara 1:10 snappar Broc Little upp en retur och rundar kassen. Det SKA vara mål då Honken egentligen är helt överspelad men på något sätt lyckas han snabbt vända och kasta sig med klubban före och räddar en puck som redan gjort målgesten. Det är dagens, veckans, månadens…ja, kanske till och med årets räddning! Dock i ordentlig konkurrens med målvaktskollegan Fernströms kobraplock senast. Istället är det KHK som minuten senare tar ledningen genom Joel Kellman efter en snygg pass bakom ryggen av Bergström. Ett riktigt efterlängtat mål. LHC har dock inga planer på att sälja sig billigt. Det ligger på och är ständigt ett orosmoment för Honken och försvaret. Det är också LHC som kvitterar 6.47 in i perioden efter ett snyggt mål av Roe. Några minuter senare går KHK till anfall med Brouillette i täten, han tacklas omkull utan åtgärd, och LHC vänder snabbt på anfallet och när anfallet är över så har gästerna tagit ledningen genom Rakhshani, 2-3. Målet ifrågasätts då de är en misstänkt offside på målgöraren men domarna friar. Inga fler mål i perioden.

I tredje går KHK för en utjämning och sätter emellanåt rejält press på gästerna. KHK får två powerplay i tredje men lyckas inte lura Marcus Högberg i LHC-målet. Både Gartner och Bergström har fina chanser i tredje. Grabbarna sliter och kämpar för en kvittering men Linköping försvarar sig effektivt. KHK vinner tredje perioden med 14-4 i skott utan att få in pucken.

Det finns en hel del ljusglimtar trots tre uddamålsförluster i denna veckan. Nu väntar några några dagars välbehövligt matchuppehåll. Den 17/2 inleder vi mot Frölunda borta och 19/2 är det återigen dags för hemmamatch mot HV71. Då ses vi igen, då stöttar vi vårt lag igen – det är VI som är KHK!