Djurgården
DIF

Mål på övertid avgjorde

3 februari 2016 00:19

Det blev en händelserik och målrikafton i ABB Arena Karlskrona där till slut gästande Djurgården kunde avgöra i förlängningen med en man mer på banan.

Det var så jäkla tungt att se pucken landa i maskorna bakom Fernström, som annars gjorde en hel del svettiga räddningar. Vi kom tillbaka efter att Djurgården dominerat senare delen av första och början av både andra och tredje, men när Cruseman satte 5-4 i powerplay så vi ut som vinnare. Djurgården kom som sagt igen, de var tunga och snabba när de väl satte press. Det blev en svängig match som avbröts på grund av brandlarm i tredje.

I första perioden kom vi ut som vi avslutade de senaste matcherna, full fart och med bra självförtroende. Farten gav ett tidigt powerplay som Rohdin utnyttjade och rakade in sitt fjärde mål på tre matcher. Jocke har hittat målformen. DIF tog efter målet tag i sitt spel och tog också över perioden. Dryga nio minuter in i perioden kommer kvitteringen i powerplay genom Matt Anderson. Efter målet får gästerna än mer energi och som skjuten ur en kanon slalomåker Sörensen genom KHK:s försvar och stänker in ledningsmålet, 1-2. Det blev resultatet efter första. Fördel DIF.

I andra öppnar gästerna bäst och efter bara 44 sekunder är det dags för Sörensen igen och ledning 1-3. DIF fortsätter att driva matchen även om KHK har sina chanser. När matchklockan slog 33.10 blåser domarna straff för hemmalaget. Straffspecialisten Guter kliver in på isen och gör inga misstag när han överlistar Armalis, 2-3. Bara 30 sekunder senare utnyttjar Olofsson ett misstag från motståndarna och fri med Armalis stänker han upp pucken i nättaket och matchen är utjämnad, 3-3. DIF tar timeout och får tillbaka lite av sin energi men nu vädrar hemmafansen en vänding av matchen. I slutet av perioden åker gästerna på en utvisning och perioden slutar 3-3.

KHK inleder tredje i numerärt överläge och knappa minuten in i perioden sätter Cruseman, som är i riktig storform, sitt första mål för kvällen och ger laget ledningen med 4-3. Sex minuter in i perioden avbryts matchen på grund av ett brandlarm. Efter ett längre upphåll är spelet igång igen och nu böljar spelet och chanser byts åt båda håll när Daniel Brodin kliver fram och utjämnar för gästerna, 4-4. Bara fyrtio sekunder senare får KHK powerplay igen och vem håller sig framme om inte Filip Cruseman som gör sitt andra för kvällen. KHK tar återigen ledningen i matchen.
Djurgården har inte gett upp utan trampar på, tar ut målvakten och det ger utdelning när vi tvekar lite i försvarsspelet. Helt jämt igen med bara 1.16 kvar av perioden. Då har även KHK missat öppet mål med en linjallängd. Gästerna är lite hetare i slutminuten och pressar på när domaren hittar en utvisning Brouillette vilket ger DIF drömläge att avgöra. Inga mer mål vid full tid och matchen går till förlängning.

KHK håller för pressen fram till ynka en sekund kvar av boxplay-spelet då Hultström dundrar in ett skott mitt i slottet. Djurgården får bonuspoängen med sig hem till storstan.

Efter en rad fina insatser och vinster förlorar vi idag mot ett något vassare Djurgården. Det är just upphämtningen och den sena ledningen som känns surt att tappa. Trots förlust gör vi fem mål framåt och vi går ikapp och förbi även om vi inte för dagen spelar helt på topp. Det tar vi med oss till matchen mot Brynäs på torsdag, och nästa hemmamatch på lördag mot Linköping. Då ses vi återigen i ABB Arena och stöttar vårt lag.