KHK I SAMHÄLLET – Barn- och ungdomsplanet Blekingesjukhuset och Min stora dag

20 januari 2016 09:04

Efter ”KHK i skolan” och Movember var det så dags att under gårdagen dra igång det tredje delprojektet i KHK:s hållbarhetsstrategi ”KHK i samhället”. I detta projekt vänder vi oss till barn- och ungdomsplanet på Blekingesjukhuset i Karlskrona samt Min stora dag.


Vi har ihop med personalen planerat ett antal träffar på sjukhuset men också i arenan, där höjdpunkten för båda organisationerna blir matchen mot Örebro 30/1. Det är även denna gång våra spelare som tar klivet ut i samhället, för att göra skillnad. Vi vill även denna gång ge inspiration, sprida glädje, stödja och hjälpa barn som på något vis har drabbats av svårigheter i livet.

Spelarna som är med i vårt tredje delprojekt är: Jimmy Andersson, Mattias Granlund, Joel Kellman, Jesper Olofsson, Linus Fernström och Filip Cruseman. Vi genom för detta CSR-projekt ihop med våra partners ICA Maxi i Karlskrona, SKANSKA, Länsförsäkringar i Blekinge samt Atlas Copco.

Igår, tisdag var det alltså dags. Denna snöiga dag möttes vi av strålande leenden från ”våra” barn inne på sjukhuset. En del av barnen har vi mött tidigare, andra är nya bekantskaper. Efter en lite nervös och trevande start var snart alla spelarna utmanade i såväl bordshockey som airhockey. Det blev tuffa matcher och många skratt. Fikan blev viktig för att hålla energinivå i schack, vissa behövde det mer än andra. Det blev en fantastisk eftermiddag, härligt att se leenden och känslor smitta av sig till ett helt rum av människor. Spelarna från KHK förgyllde barnens eftermiddag, men vi är helt övertygade om att barnen även förgyllde spelarnas. Om en vecka ses vi igen för nya upptåg.