Örebro
ÖRE

En poäng i Movember-matchen

26 november 2015 23:51

I nytt Movemberställ var energin, viljan och glöden ikväll tillbaka i arenan. De 2722 på läktaren fick se ett KHK som med fart och beslutsamhet tog kommandot direkt i inledningen av matchen.

Ett överumplat Örebro fick släppa två mål förbi sig efter bara dryga sju minuter. Först på straff av Guter och sedan mål från Cruseman.

Bara 20 sekunder efter reducerar Karlskronasonen i Örebro, Bobo Petersson ofint nog till 2-1 i en kontring. Minuten efter trycks Söder in i Hudacek och åker felaktigt ut på en ”tvåa”.
Efter drygt en minut i boxplay letar sig pucken oturligt upp över plexiglaset och 4 mot 5 blir 3 mot 5. Där kan sedan Lehtonen vispa in kvitteringen till 2-2. I ett bra anfall kan sendan Emil Larsson kämpa in en retur och laget kunde gå till vila med överläge 3-2.

I andra perioden fortsätter KHK att dominera, dock en jämnare period än den första. Den förblir mållös även om chanser finns åt båda håll. Grabbarna trampar på även i tredje perioden, skapar bra chanser med Hudacek är omutlig i Örebromålet. Mitt i KHK-pressen kommer så kvitteringen till 3-3, inte rättvist men likväl utjämnat.

Matchen går till förlängning och väl där kommer så läget, i spel 4 mot 3. Tyvärr kan vi inte förvalta läget och förlängningen slutade mållös. En rafflade upplösning med straffavgörande väntade.
Väl där handlade det om KHK:s Fernström, Örebros Hudacek och nummer 17 i båda lagen, Kellman och Viksten. 10 straffar totalt där Viksten och Örebro till slut drog det längsta strået. Örebro vinner och får med sig två pinnar på bussen hem.

Mycket var väldigt bra idag, poäng i bagaget och ny chans på lördag borta mot Linköping. En ny Movember-match. Vi ger inte upp!

Tack till alla fans som stod upp för laget och stötta oss ikväll – Ni visade att det är VI som är KHK!