Rivaler på isen – enade för mäns hälsa

22 oktober 2015 12:00

Med start 31 oktober kommer alla lag i SHL att mötas i speciella Movember-matcher med syftet att sätta fokus på mäns hälsa och samla in pengar till livsviktig forskning. Matcherna spelas i speciellt framtagna matchställ och engagemanget är stort från klubbar, domare, spelare och fans.


Under november möts SHL-klubbarna i matcher med ett livsviktigt tema. Det blir kamp om mer än poäng då syftet är att skapa uppmärksamhet kring mäns hälsa och att engagera den svenska hockeypubliken i syfte att få män att börja prata om sin hälsa. Detta genom att stötta sitt lag och skänka en slant till livsviktig forskning i SHL Movember-kampanjen. Pengarna går till forskning och insatser om prostata- och testikelcancer, mental ohälsa och fysisk inaktivitet. Män dör för tidigt och i den kampen står spelarna och klubbar enade.

– Det här är en av de viktigaste matcherna jag spelar och nu vill jag att alla hjälper till på det sätt en kan, säger Oscar Sundh, Movember team-captain HV71.

Movember har sedan starten 2003 samarbetat med många globala företag, stora organisationer och idrottslag över hela världen, men samarbetet med SHL är unikt:

– SHL:s engagemang för Movember är otroligt imponerande. Vi är enormt tacksamma för det stora stödet från SHL, SICO, klubbar, spelare och domare i kampen för mäns hälsa. Det är utan jämförelse det största samarbetet vi har haft hittills, säger Max Vere Hodge, landschef för Movember Sverige.

SHL-klubbarna arrangerar en rad olika aktiviteter knutna till kampanjen. Det är redan full aktivitet på hemsidor och i sociala medier. I samband med de inledande Movember-matcherna planeras flera shave downs - det vill säga den slätrakning som inleder Movember och övergår i trettio dagars odlande av enbart mustasch.

SHL:s Movembermatcher
Omgång 16 Lördagen den 31 oktober
Kl 16.00 Luleå Hockey- Färjestad BK
Kl 16.00 Frölunda Indians – Brynäs IF
Kl 18.30 Skellefteå AIK – Malmö Redhawks
Kl 18.30 Örebro Hockey – Rögle BK
Kl 18.30 Växjö Lakers - HV71

Omgång 18 Lördagen den 14 november
Kl 16.00 Färjestad BK – Skellefteå AIK
Kl 16.00 Djurgården Hockey – Frölunda Indians

Omgång 19 Torsdagen den 19 november
Kl 19.00 Brynäs IF – HV71

Omgång 20
Lördagen den 21 november kl 16.00 HV71 – MODO Hockey
Söndagen den 22 november kl 19.00 Malmö Redhawks – Växjö Lakers

Omgång 21 Tisdagen den 24 november kl 19.00 Rögle BK –Linköping HC
Omgång 22 Torsdagen den 26 november kl 19.00 Karlskrona HK – Örebro Hockey

Omgång 23 Lördagen den 28 november
Kl 18.30 Linköping HC – Karlskrona HK
Kl 18.30 MODO Hockey – Rögle BK

Fakta SHL och Movember
SHL och samtliga 14 SHL-klubbar deltar i Movember Foundations kampanj 2015. Gemensamt gör vi en satsning för att belysa frågan om mäns hälsa och samlar samtidigt in pengar till forskning och projekt om testikel- och prostatacancer. Tillsammans med supportrar, familjer, personal, sponsorer och partners vill vi engagera oss och bidra till kampanjen. Flera SHL-klubbar, SHL-spelare, SHL-domare och SICO är sedan några år tillbaka engagerade i Movember.
Fakta Movember
Movember Foundation är världens största rörelse för mäns hälsa. Det som startade med några killar på en bar i Australien 2003 är i dag en global välgörenhetsorganisation som finansierar fler än 1000 forskningsprojekt i 21 länder och som hittills har samlat in över 4,9 miljarder kronor. Movember Foundations vision är att ha en bestående inverkan på mäns hälsa med målet att pojkar och män ska leva lyckligare, friskare och längre liv. Denna vision arbetar man med att förverkliga genom att stödja forskning och initiativ inom prostata- och testikelcancer, mental ohälsa och fysisk inaktivitet.

Kontakt SHL: Johanna Hemming, kommunikationsansvarig, 0720-50 51 60
Kontakt Movember: Christina Schärfe Lambach, [email protected] tlf. +45 40 55 5306