Gylles Cup – KHK Team 06 bjöd in till cup

2 mars 2014 21:15


Förra fredagen bjöd KHK Team 06, med tränare och föräldrar in till hockey-cup i Telenor Arena – Gylles Cup. Över hundra barn drog på sig skridskorna för att spela hockey och ha kul. KHK ställde upp med tre lag, Växjö Lakers kom med två lag och Mörrum, KRIF och Tingsryd med ett lag. Totalt åtta lag och de spelade totalt sex matcher var. Det var dock inte resultaten som stod i centrum utan glädjen till hockeyn.

Initiativtagarna Christoffer Andersén och Robert Forss var minst sagt nöjda.
– Ja, vi är jättenöjda. Det gav oss en bra möjlighet att lära känna barnen och föräldrarna lite mer och även svetsa samman barnen i laget lite extra. Framförallt så kunde vi ge barnen en chans till glädjen att spela hockey – en cup ger dessutom så mycket mer än bara hockey, säger Christoffer.

Christoffer berättar om sponsorer klev in och bidrog till att cupen blev lyckad, men han trycker även på vilket jobba föräldrarna bidrog med under cupen.
– Föräldrarna till barnen har gjort ett jättejobb. De har fixat vinster till lotteriet, serverat mat i kafeterian, grillat korv, skött speakerbåset och mer. De har bidragit med engagemang och positiv energi.

Gylles klev in i cupen och serverade bland annat frallor till spelare och ledare. Över hundra barn och ledare skulle ha fralla både på för- och eftermiddagen. NHL-stjärnan OEL of Sweden och företaget Value Innovation skänkte signerade Oliver Ekman-Larsson-kepsar och KHK:s Smotherman och Angell bidrog med signerade klubbor, till cuppens lotteri. Dessutom fans en monter från OEL of Sweden med speciella "cup-erbjudanden".
– Vi är otroligt tacksamma att så många bidrog till att cupen blev en succé. Det är inter resultaten från matcherna som är viktiga, barnen har järnkoll på siffrorna ändå, utan att vi fått möjlighet att sprida glädjen med hockey. Jag hoppas också att vi har skapat förutsättningar till nästa år, när nästa gäng ska arrangera cupen, avslutar Christoffer Andersén.

Text: Niclas Skoglund