Förlust i första kvartsfinalen

5 mars 2024 23:00

Efter en tätt match i två perioder kunde gästande Visby/Roma HK göra tre raka mål i den tredje perioden och knipa den första kvartsfinalen med 3-6 (0-1, 3-2, 0-3). Returmötet spelas redan på onsdagskvällen.

Inledningen av matchen var jämn och böljade fram och tillbaka med disciplinerat försvarsspel från båda lagen.
Båda lagen var heta i närkamperna och gruff uppstod vid nästan varenda avblåsning.
Det var gästerna som skaffade sig ett övertag i matchen strax innan kvällens första powerbreak. En missad utvisning efter högklubba av Visby i offensiv zon och 0-1 några sekunder senare genom Elias Lindström när klockan stannat på 9:58.
Stärkta av sitt ledningsmål tar Visby kontroll över händelserna fram till powerbreak efter 11:17.
Visby skulle få ett gyllene läge att utöka sin ledning på ett friläge när Gustav Berglund tappar både puck och skridskoskena i mittzon, men Carl Malmqvist står för räddningen.
Spelet vänder och KHK kommer in i offensiv zon där man parkerar och producerar ett flertal bra chanser, men Filip Lindblad håller pucken utanför målet. Under de avslutande minuterna är det Visby som kopplar grepp i anfallszon och man är återigen nära att utöka till 0-2 när Carl Malmqvist räddar ett skott som tar en båge över målet.
Istället vänder KHK spelet och med 18 sekunder kvar av perioden kommer kvällens första utvisning när gästernas Tim Bothén åker ut för en tripping.
KHK lyckas inte skapa något tryck under de avslutande sekunderna och perioden slutar 0-1.
Skott: 9-11

KHK skulle inleda den andra perioden i numerärt överläge i ytterligare 1:42 och man brukar ofta säga att det är som svårast att få utdelning i ett powerplay från nedsläpp.
Men 45 sekunder in i perioden kommer kvitteringen för KHK. Jesper Solomon Frisell slår en sidledspassning till Victor Crus Rydberg som klipper till direkt. Cruseman som placerat sig framför kassen skymmer Lindblad som inte hinner över.
KHK kommer i våg efter våg och kopplar grepp om spelet och efter 4:17 gör KHK 2-1 när Visby slarvat i egen zon och gett pucken till Linus Lööf.
Visby skulle dock komma igen och kvitteringen kommer efter 6:29 efter en spelvändning. KHK tappar positionerna när Visby kommit in i offensiv zon och Melker Iversen kan sätta kvitteringspucken helt omarkerad framför Carl Malmqvist.
Spelet blir allt hafsigare efter gästernas kvittering vilket gynnar Visby som ger KHK problem över banan.
Hemmapubliken får åter jubla med 6:28 kvar av perioden när Sebastian Sundlöv styr in ledningspucken efter att Martin Fransson lagt puck mot mål.
Visby som väntar ut KHKs misstag och söker kontringar kvitterar ännu en gång KHKs ledning. Med 3:14 kvar av perioden slarvar KHK i uppspelet från egen zon när tre Visby-spelare pressar högt och Simon Hansson kan lägga in en retur tätt framför Malmqvist.
KHK avslutar perioden med bra press mot gästernas mål och jobbar fram några vassa chanser. Den andra perioden avslutas med bråk i Visbys defensiva zon efter att Alexander Bergström fått ta emot en crosschecking i ryggslutet, men domaren som släppt det mesta ikväll släpper även denna företeelsen och perioden avslutas med 0,7 sekunder kvar på uret.
Skott: 11-8

Det var en något avvaktande inledning på den tredje perioden där Visby väntade på hemmalagets mistag och direkt gick på kontring. Och man får också två jättelägen under de fem första minuterna att ta ledningen i matchen. Men så, efter 6:35 kommer till slut Visbys ledningsmål i matchen efter ett anfall där Zeteny Hadobas sätter pucken bakom Carl Malmqvist.
Efter 9:36 kommer matchens andra utvisning som även den drabbas Visby när Anton Johansson trippar sin motståndare bakom förlängda mållinjen bakom Malmqvist.
KHK kommer inte till några riktigt bra lägen när Visby spelar tight i egen zon och håller sig i vägen för både passningar och skottförsök.
Klockan går alltid som fortast när man ligger under och så var det även ikväll. KHK försöker lyfta upp spelet men ett samlat Visby stoppar uppspelen och hemmalaget tillåts inte skruva upp tempot.
Med 6:25 kvar av perioden kommer matchens tredje powerbreak och frågan var om KHK skulle kunna prata ihop sig och sätta in en stöt. Men hemmalagets chanser till en vändning minskade drastiskt när Visby direkt efter tekningen i KHKs zon enkelt sätter 3-5.
KHK försöker komma igen i ett sista försök, men man har svårt att skapa något framåt.
Istället är det Visby som utökar till 3-6 i ännu en spelvändning med 1:44 kvar av matchen.
Skott: 2-8

KHK kom inte ut med den intensiteten och kämpar glöden vi har sett under avslutningen av Allettan. Kanske var det anspänningar och nerver som spelade in, men nu har man chans till revansch redan under onsdagskvällen när returmötet och den andra matchen i kvartsfinalserien spelas. Kommtill arenan och stötta laget i jakten på en ny triumf.