KHK gick på knock i den andra perioden

26 januari 2024 22:30

Underläge efter den första perioden med 0-1, sedan vände KHK på steken och kämpade till sig en seger med 5-2 (0-1, 4-0, 1-1) mot Kristianstads IK.

Det var ett påkopplat KHK som entrade isen på fredagskvällen. Inledningen av matchen var en händelserik tillställning med högt tempo och två lag som gick mycket på chans vilket gjorde att spelet böljade fram och tillbaka.
När drygt halva perioden var spelad kom Jesper Emanuelsson i friläge men försvarande spelare hinner ikapp och han blir störd i skottögonblicket och fälld in i målvakten utan åtgärd.
Istället var man het med visselpipan någon minut senare när kvällens första utvisning verkställs som drabbar Victor Crus Rydberg och KHK.
En misslyckad rensning i egen zon gör att gästerna genom Georg Weigelt tar ledningen med 0-1 efter 13:04 under det numerära överläget.
Kristianstad kändes starkare direkt efter målet, men hemmalaget reser sig igen och efter 16:19 blåses det för powerplay till KHK efter en hög klubba i KHKs försvarszon.
Men till allas stora förvåning tas utvisningen bort och Kristianstadspelaren får lämna utvisningsbåset igen. Att man är ansvarig för sin egna klubba tog inte domartrion fasta på. En stund senare kommer ännu en situation där Jesper Emanuelsson blir både hakad och slashad över händerna när han på väg igenom men även detta lämnad utan åtgärd.
De sista minuterna är jämna och KHK får ett par bra lägen att utjämna men Wictor Ragnewall håller gästernas ledning perioden ut.
Skott: 10-10

Andra perioden vänder hela matchen till hemmalagets fördel. Efter 3:03 kvitterar KHK genom Alexander Heiver som fiskar upp den lösa returen efter en tilltrasslad situation framför mål.
Endast 25 sekunder senare är det dags igen när KHK kommer i en spelvändning där Linus Lööf driver upp pucken på kanten och hittar John Henrion framför mål som petar in pucken i den öppna kassen.
KHK som hittat vägar upp genom zonerna kommer allt oftare till anfall. KHK får till slut sin chans i powerplay efter 4:19 när Nils Junstorp får syna utvisningsbåset.
Med 28 sekunder kvar av den efterföljande utvisningen styr Filip Cruseman in 3-1 på skott från Christoffer Rasch.
Kristianstad tar timeout för att stoppa blödningen och man sätter sedan högre press på hemmalaget, men försvaret håller sig i vägen och de skott som avlossas når inte Viktor Kokman. Det är fortsatt hård kamp på isen men det är hemmalaget som sitter i förarsätet och har flera klara chanser att utöka ledningen.
Med 4:03 kvar av perioden stressar Sebastian Sundlöv sin back, vinner puck och spelar fram till en ensam Alexander Heiver som gör sitt andra mål för kvällen till 4-1.
KHK får en ny chans i powerplay i slutet av perioden, men tiden rinner ut och vi går till periodvila.
Skott: 21-4

Med 17 sekunder kvar av utvisningen från den andra perioden får KHK inleda med en man mer på isen.
När Kristianstad är fulltaliga är man ytterst nära en reducering när KHKs siste back tappar puck i egen zon. Men det klara läget går förlorat när man inte får en ren träff på pucken och Viktor Kokman kan blockera pucken och lugna ner spelet.
Kristianstad som försöker flytta upp sitt spel får inte ordning på spelet och KHK stoppar deras anfallsförsök gång på gång. När gästerna kommer in i zon är det oftast hemmalaget som vinner duellerna och kan lägga ut pucken.
Kristianstad är det puckförande laget i perioden när KHK spelar för att bevaka sin ledning. Med 4:50 kvar av perioden tilldelas KHK utvisning, och med lite mer än 3 minuter kvar tar Kristianstad ut målvakten.
Med 1:40 kvar av perioden, i spel 6 mot 5, reducerar KIK till 4-2 genom Nils Juntorp. 23 sekunder senare fastställs slutresultatet när Alexander Bergström sätter pucken i den tomma kassen från egen zon.
Skott: 3-13

En väl genomförd match av hela laget och blytunga poäng in på kontot inför återstoden av AllEttan. Det var ett lag som lös av självförtroende och kampvilja vi fick se ikväll.
Nästa match spelas nu på onsdag klockan 19:00 när HC Dalen på gästar NKT Arena Karlskrona.