Uddamålsförlust mot TAIF

Publicerad: 2024-08-23
Herrlaget
KHK jagade en sen kvittering mot TAIF, men hemmalaget kunde hålla undan och vinna matchen med 3-2 (1-1, 2-1, 0-0).

När Alexander Bergström anslutit sig till skaran av skadade spelare efter matchen mot Halmstad såg vi några justeringar i uppställningen. Alexander Heiver, Nils Bolin och Linus Persson saknades alltjämnt för KHK:s del.

Hemmalaget hade övertaget men det var KHK som tog ledningen efter 4:04 när Victor Cruz-Rydberg slår in en retur efter förarbete av Liam Engström.
Carl Malmqvist som var tillbaka mellan stolparna sattes under press när hemmalaget gick hårt mot mål, och kvitteringen skulle också komma. Med 1:17 kvar av perioden utjämnar Joachim Nermark.

Andra perioden var endast 30 sekunder gammal när Melker Eriksson ger hemmalaget ledningen. Tingsryd fortsätter ligga hårt på KHK men Carl Malmqvist håller KHK kvar i tillställningen och istället för ytterligare mål för hemmalaget kvitterar Axel Björnkvist i numerärt överläge efter 9:29.
Men likt den första perioden skulle hemmalaget göra ett sent mål och återta ledningen genom Isak Hellerstedt med 1:02 kvar av perioden.

Det var hemmalaget som var det bättre laget efter de två första perioderna, men KHK vaknade till i den avslutande perioden och kom ut med högre fart och intensitet.
Tingsryd har (vad det såg ut) en puck i nät efter drygt två minuters spel, men målet döms bort och KHK fortsätter jakten på en kvittering.
Man sätter press på hemmalaget under avslutningen av matchen och är också nära en kvittering, men trots uttagen målvakt och press mot hemmakassen i spel sex mot fyra står sig resultatet.

Tingsryds AIF - Karlskrona HK 3-2
Periodsiffror: 1-1, 2–1, 0-0
Utv.min: 12-8
Skott: 33-15 (12-5, 11-6, 10-4)

Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark, Melker Eriksson, Isak Hellerstedt

Målskyttar Karlskrona: Victor Crus-Rydberg, Axel Björnkvist

Nästa träningsmatch för KHK spelas fredag och lördag den 30-31/8 under Roger Björk Cup när man möter KRIF Hockey och Mörrums GoIS IK.

Nu på tisdag anordnas KHK Skills Competition i NKT Arena Karlskrona. Läs mer här.