Premiären avklarad - Välförtjänt seger i derbyt

Publicerad: 2024-09-20
Herrlaget
KHK vann övertygande över Mörrums GoIS IK med 6-0 (1-0, 2-0, 3-0) inför storpublik.

Stämningen var på topp innan nedsläpp och kön av bilar ringlade sig lång. 2977 personer hade tagit sig till NKT Arena för seriepremiären där KHK vann övertygande.

Hemmalaget inledde perioden bäst och satte hög press på Mörrum som gjorde sitt bästa för att hålla sig i skottlinjen. Matchbilden ändrades något när gästerna lyckades bita sig fast i anfallszon efter en icing av hemmalaget.

Men det är KHK och Axel Björnkvist som spräcker målnollan fjorton sekunder in i matchens första powerplay efter 15:08.

Detta efter att Hugo Wendt blivit liggandes på isen efter en vårdslös tackling, utdelad av Amadeus Liljegren-Runegård. Hugo lämnade isen och spelade inte mer under kvällen.

KHK fick en tidig utvisning i inledningen av den andra perioden, men det var istället Lukas Sjöblom som bröt pucken i mittzon och ensam med Didrik Jansson gör han 2-0 för hemmalaget i boxplay.

Drygt fem minuter senare får publiken åter jubla när Tim Welin utökar KHK:s ledning till 3-0 strax innan kvällens andra powerbreak.

Mörrum sätter press på hemmalaget efter KHK:s andra utvisning i perioden och skapar oreda i försvaret, men de gånger gästerna kommer till avslut står Carl Malmqvist i vägen och fredar sitt mål.

Inga fler mål kommer i den andra perioden, men närmast kom Sebastian Sundlöv med ett skott i ribban.

Den tredje perioden kontrollerades av hemmalaget som effektivt höll Mörrum på utsidan och avsluten mot Malmqvist kom oftast utifrån utan trafik framför mål.

När klockan stannar på 13:38 i den tredje perioden har Axel Björnkvist fullbordat ett hattrick fram till 5-0.

Med 50 sekunder kvar fastställer Alexander Bergström slutresultatet till 6-0 inför hemmapubliken som hyllar laget under den avslutande minuten.

Karlskrona HK - Mörrums GoIS IK 6-0
Periodsiffror: 1-0, 2-0, 3-0
Skottstatistik: 34-31
Utvisningsminuter: 4-2