Seger i säsongens första träningsmatch

Publicerad: 2024-08-16
Herrlaget
KHK vann den första träningsmatchen för säsongen över Kalmar HC i Hatstore Arena med 1-2 (0-1, 1-1, 0-0).

Båda lagen spelade sin första träningsmatch för säsongen, och tränare Magnus Sundquist efterfrågade attityd och vilja på isen, vilket han också fick se. Trots att det var säsongens första match, hölls ett högt tempo under matchen. Båda lagen stod för en del misstag i uppspelen i mittzon, men för att vara den första matchen var det mycket väl godkänt.

Period 1

Efter 4 minuter och 36 sekunder fick KHK sin första utvisning. Trots detta var det KHK:s Liam Engström som kom närmast att göra mål när han fick ett friläge efter att KHK bröt pucken i mittzonen.

Spelet böljade fram och tillbaka, och med 8 minuter kvar av perioden var det KHK:s tur i  powerplay. Med 5 minuter och 55 sekunder kvar av perioden lyckades Lukas Sjöblom sätta pucken bakom sin gamle lagkamrat från Halmstad, Jacob Crespin, strax efter att Kalmar blivit fulltaligt.

Med 55 sekunder kvar av perioden fick KHK en ny utvisning, men resultatet stod sig perioden ut.

Period 2

Hemmalaget inledde andra perioden med 1 minut och 5 sekunder kvar av sitt powerplay. När KHK blev fulltaliga, bröt sig Robin Carlsson Tillström loss efter ett misstag i Kalmar-försvaret, men lyckades inte få utdelning. Istället tilldelades KHK ett powerplay när domarna tyckte han stoppades på ett otillåtet sätt.

Efter 3 minuter och 14 sekunder ledde en rensning från Kalmar-försvaret till att pucken nådde Victor Laz, som precis kommer ut från utvisningsbåset. I friläget gör han inga misstag och pucken glider retfullt in bakom Carl Malmqvist.

Kalmar ökade pressen och Malmqvist visade åter upp stabilt målvaktsspel, precis som han avslutade förra säsongen.

Vid 7 minuter och 40 sekunder fick KHK en ny utvisning, där Fredin fick 2+2 minuter. Oscar Hagman var nära att göra mål i numerärt underläge när han kom i ett friläge direkt efter tekning.

Med 1 minut och 23 sekunder kvar av Kalmars powerplay drog de på sig ett lagstraff för för många spelare på isen.

Med 2 minuter och 8 sekunder kvar av perioden återtog KHK ledningen när Lukas Sjöblom, Oscar Hagman och Sebastian Sundlöv kom i en spelvändning. Sundlöv kunde slå in returen från sin position tätt framför mål.

Perioden slutade 1-1. Trots att KHK sattes under högre press av hemmalaget i den andra perioden, behöll de lugnet, arbetade sig tillbaka in i matchen och neutraliserade Kalmars anfall.

Period 3

Hemmalaget öppnar perioden starkt och pressar ner KHK i egen zon men deras offensiv kommer av sig när KHK får powerplay efter knappt 6 minuter, men man lyckas inte få till något ordnat spel.

Kalmar blir åter fulltaliga och återtar direkt pressen och KHK har stora problem att bryta trenden.

Men trots ett massivt spelövertag för hemmalaget agerar man lugnt i egen zon och ger inte Kalmar de riktigt vassa chanserna. Puckarna som letar sig igenom tar Carl Malmqvist hand om.

Sista halvan av perioden spelar KHK i stort sett konstant med en man mindre på isen, tre utvisningar i rad gör att Kalmar behåller ett massivt tryck.

Med 2:44 kvar av perioden tar man också ut målvakten och spelar 6 mot 4.

Med knappt 20 sekunder kvar vinner KHK tekning i egen zon och Liam Engström är ett stolpskott från att punktera matchen. Dock blir han nerriven i samband med skottet och Kalmar drabbas istället av en utvisning och KHK håller ut och kniper segern.

Målskyttar: Lukas Sjöblom och Sebastian Sundlöv

Nästa träningsmatch

Nästa träningsmatch för herrlaget spelas onsdagen den 21 augusti när Halmstad Hammers HC gästar arenan, pucken släpps klockan 19:00.Innan matchen kommer spelarpresentationer hållas.

Biljetterna kostar 100kr för vuxen och 60kr för barn och ungdom mellan 8-17 år.

Det är fri sittning på sektionerna F, G, H eller klacken.

Arenan öppnar klockan 17:30.