KHK fortsätter ånga på

Publicerad: 2024-10-11
Herrlaget
Sjätte raka segern kom på fredagskvällen när man besegrade Västerviks IK med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) i en tät match.

Första perioden inleddes bäst av gästerna som med hög fart och hög press gjorde det svårt för KHK. KHK löste det trots allt på ett mycket bra sätt, man spelar sig ur zon och sällan tar man burskydd.

I den 10:e matchminuten är det gästerna som skapar ett rejält tryck i KHKs zon. Västervik hålls på utsidan och de skott som når mål tar Carl Malmqvist hand om och han får göra ett par svettiga räddningar.

Gästerna avslutar perioden i KHK-zonen och trycker på ordentligt, men likt tidigare tvingas man ta skotten utifrån. Perioden slutar 0-0 och skotten 4-17, men de flesta skotten skjuts på distans utan problem för Malmqvist.

Andra perioden inleds med fart även den. Efter 3:16 går det inte längre att blunda för kvällens rättskipare utan KHK får spela powerplay. KHK spelar bra i powerplay-spelet och skapar ett par riktigt vassa chanser, men tyvärr håller gästerna tätt.

Efter det numerära överläget behåller KHK initiativet och efter 7:34 kommer 1-0 på en snygg styrning av Victor Crus Rydberg.

När en KHK spelare blir liggandes i egen zon efter en hög klubba och en rejäl domarmiss kvitterar gästerna genom Christian Axelsson. Ett mål som egentligen skulle renderat i en utvisning då det även uppstod blodvite på KHK spelaren. Dock dröjer det inte länge innan rättvisan visar sig och två minuter senare, efter 17:04, kommer 2-1 genom Tim Wellin snyggt framspelad av David Karlström.

Med 32 sekunder kvar av perioden är det åter dax för hemmalaget att spela powerplay. Tyvärr så blir det inte fler mål i perioden som slutar 2-1 till KHK och skottstatistiken skrivs till 9-6.

Tredje perioden inleds med powerplay i 1:31 för KHK, men det räcker med 49 sekunder innan Lukas Sjöblom gör 3-1 assisterad av Victor Crus Rydberg.

Västervik har mest puckinnehav i perioden men tillåts inte att komma in på mål utan hålls på utsidan och likt den första perioden kommer tar Malmqvist hand om skotten som letar sig igenom. KHK har flera riktigt bra chanser att göra 4-1 men förre KHK-målvakten Viktor Kokman räddar.

Med 4:21 kvar av perioden kommer 3-2 när gästernas Erik Olhans-Lind blir helt fri framför Malmqvist. Gästerna försöker sätta press men KHK försvarar sig föredömlig och Oscar Hagman ser till att göra det oerhört svårt för samtliga vitröda. Med 2:21 kvar tar gästerna Time-out och när klockan står på 18:15 lämnar Kokman målet, men med sex man på banan lyckas inte gästerna göra fler mål utan perioden slutar 1-1 och matchen 3-2 där skotten i tredje perioden blev 11-10.

Det var säsongens tuffaste motstånd hitintills och våra krigare visar att de är att räkna med. En härlig lagseger!

Karlskrona HK - Västerviks IK 3-2
Periodsiffror: 0-0, 2-1, 1-1
Skottstatistik: 24-33 (4-17, 9-6, 11-10)
Utvisningsminuter: 0-4

Målskyttar Karlskrona: Victor Crus Rydberg, Tim Welin, Lukas Sjöblom

Målskyttar Västervik: Christian Axelsson, Erik Olhans-Lind