Förlängning avgjorde första matchen

Publicerad: 2024-08-30
Herrlaget
KHK föll mot KRIF Hockey i premiären av Roger Björk Cup efter förlängning.

Hemmalagets Martin von Schoultz vann kampen mot KHK. Skottstatistiken skrevs till 13-53 när matchen var över, men resultatet blev 3-2 till hemmalagets fördel.

Det var en en spelmässigt jämn första period där KHK tog ledningen två gånger om, först genom Marcus Björk och sedan genom Axel Björnkvist som satte 1-2 i powerplay.Men hemmalaget med Martin von Schoultz längst bak kvitterade två gånger om och perioden slutade 2-2 och 4-17 i skott.

KHK dominerade sedan den andra och tredje perioden, men man lyckades inte ta vara på övertaget utan matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det hemmalaget som drog det längsta strået när Theo Lewén gjorde sitt andra mål för kvällen och punkterade matchen.

Alexander Bergström och Liam Engström saknades och det var A-lagsdebut för Viktor Blomqvist under kvällens match. Förra veckan gjorde Malte von Dahn sin debut i bortamatchen mot TAIF.

Tränare Magnus Sundquist hade följande att säga om debutanterna.

- Viktor Blomqvist och Malte Von Dahn varit med i starten. Det blev debut för Malte förra veckan mot TAIF och ikväll är det Viktor som gör A-lags debut. Två spännande egna produkter som gjort det riktigt bra med oss och det ska bli spännande att följa dom vidare under säsongen.

KRIF Hockey - Karlskrona HK - 3-2 e.fl.
Periodsiffror: 2-2, 0-0, 0-0, 1-0

Målskyttar Karlskrona: Marcus Björk, Axel Björnkvist

Under lördagen är det dags för ny match där Mörrums GoIS IK står för motståndet.