Publicerad: 2024-09-28
Herrlaget
KHK besegrade Halmstad Hammers HC på fredagskvällen med 6-3 (1-1, 2-1, 3-1).

Period 1

KHK skapde farlighet direkt efter tekning, men det var Carl Malmqvist som fick göra första frilägesräddningen redan efter 39 sekunder.

Halmstad skapar tryck på efterföljande tekning men 2:13 in i perioden är det KHK och David Karlström som sätter 1-0 efter ett mycket snabbt anfall.

Efter målet är det KHK som skapar flera bra lägen. Alexander Bergström får chansen när han enkelt snor åt sig pucken men Felix Tengvall i gästernas bur räddar detta friläge.

11:17 in i perioden kommer matchens första utvisning som drabbar KHK och med 14 sekunder kvar av boxplay så kommer kvitteringen. 12:10 in i perioden är det KHK:s tur att spela powerplay och man skapar flera chanser till 2-1, men det blir inte fler mål i perioden som slutar 1-1.

Skott 12-10

Period 2

Inledningen av den andra perioden är hemmalagets, men efter 3:46 tappar man pucken och gästerna få ett friläge vilket Carl Malmqvist elegant plockar.

Efter 4:04 tar hemmalaget tillbaka ledningen i matchen när Filip Cruseman sätter 2-1 på en retur när det är trångt framför gästernas mål.13 minuter in i perioden skulle pendeln väga över för KHK:s del. Gästernas Hampus Johansson får lämna matchen när han får matchstraff för checking to the head och i samma situation åker Albin Blomberg ut två minuter för abuse of officials vilket ger hemmalaget 2 minuters spel i 5 mot 3.

14 sekunder senare står det 3-1 till KHK efter att Axel Björnkvist serverat Alexander Bergström öppet mål. KHK fortsätter spel i 5 mot 4 och får även ytterligare en chans i 5 mot 3 men man lyckas inte överlista Felix Tengvall i gästernas mål.

Med endast 37 sekunder kvar av perioden gör gästerna göra 3-2 efter att hemmalaget slappnat av och slarvat en del.

Perioden slutar 2-1 skotten 14-5.

Period 3

Inledningen av tredje perioden går till gästerna och efter 1:41 tilldelas de powerplay. KHK spelar bra i sitt boxplay men Halmstad behåller intiativet även efter sitt överläge. Men mitt under deras press slarvar de och får utvisning för sex man på isen. Dock slarvar hemmalaget, och det är Carl Malmqvist som får agera ordentligt. Han slänger sig rakt ut och slår iväg pucken och KHK får till en snabb vändning där Axel Björnkvist sätter 4-2 med 6 sekunder kvar i powerplay.

Halmstad viker inte ned sig utan krigar och krigar. KHK får inte till några längre anfall och inriktar sig istället på att bevaka ledningen.

Med 4:26 kvar får Alexander Bergström pucken i mittzon och trycker sig in på mål och sätter 5-2 mellan benen på Tengvall.

Efter 16:05 tar Halmstad ut just nämnda Tengvall och spelar med 6 utespelare. KHK gör det bra, men med 3:20 kvar drar man på sig en lite onödig utvisning och gästerna får spela 6 mot 4. Med 2:35 kvar kommer också 5-3.

Nu gör inte Halmstad fler mål denna kväll, utan det blir åter kapten Alexander Bergström som sätter 6-3 med en sekund kvar av matchen och fullbordat sitt hattrick.

En väl genomförd match där KHK visar att de är ett lag som kan gå långt.

Det är fart och snabba spelvändningar. Carl Malmqvist i målet fick pris för matchens lirare men jag ger även vår krigare Oscar Hagman det.

Här krigas det i varje byte och han ger inte motståndarna en millimeter.

Tredje perioden slutar 3-1 till KHK.

Stort tack till alla 2028 som kom på kvällens match, det gör vi om nästa helg när man möter Tyringe i NKT Arena Karlskrona.

Karlskrona HK - Halmstad Hammers HC 6-3
Periodsiffror: 1-1, 2-1, 3-1
Skottstatistik: 35-28
Utvisningsminuter: 6-37

Målskyttar Karlskrona: David Karlström, Filip Cruseman, Alexander Bergström x3, Axel Björnkvist

Målskyttar Halmstad: Tom Johansson, Albin Blomberg, Alexander Artursson

Matchstatistik från swehockey.se

Nästa hemmamatch för herrlaget spelas söndagen den 6:e oktober när Tyringe SoSS kommer på besök. Biljetter till matchen hittar ni här.