KHK numret större i derbyt

Publicerad: 2024-10-18
Herrlaget
KHK tog en ny seger mot länskollegan Mörrums GoIS IK efter 0-4 (0-1, 0-3, 0-0) på bortais.

Ledningsmålet kom efter 12:18 i den första perioden genom Filip Cruseman i numerärt överläge. Hemmalaget hade stora problem att komma in på mål och störa Carl Malmqvist som noterades för säsongen andra match utan insläppta mål.

Hemmalaget fick ett gyllene läge att kvittera i inledningen av den andra perioden när KHK drar på sig dubbla utvisningar i en och samma situation. Men KHK försvarar sig förtjänstfullt och under två minuter i mitten av perioden sätter man 0-2 och 0-3, först genom Lukas Sjöblom och kort därefter Hugo Wendt.

Hemmalaget som får allt svårare att etablera något spel får också se Liam Engström styra in 0-4 till KHK efter skott från Tim Bothén med drygt tre minuter kvar av den andra perioden.

Det blir inga fler mål denna kväll och KHK inkasserar sin sjunde seger på lika många matcher.

Nästa match för herrlaget spelas nu på onsdag när det är dags för ett nytt toppmöte mot IF Troja-Ljungby på bortaplan.

Nästa hemmamatch spelas mot IK Pantern onsdagen den 30 oktober. Det är höstlovsvecka och KHK bjuder in till Kidsday.Säkra dina biljetter här.

Mörrums GoIS IK - Karlskrona HK 0-4
Periodsiffror: 0-1, 0-3, 0-0
Skottstatistik: 14-30 (5-13, 7-9, 2-8)
Utvisningsminuter: 6-6