Publicerad: 2024-08-21
Herrlaget
KHK förlorade säsongens andra träningsmatch för säsongen med 2-4.

KHK kom inte upp i samma intensitet, vilja och fart som man visade upp mot Kalmar.

Fabian Arwidson gjorde ikväll debut mellan stolparna och fick direkt en tuff inledning av matchen. Men Fabian borstade av sig inledningen, reste sig och stod för flertalet fina insatser under matchens gång.

Det skulle inte dröja längre än 55 sekunder innan Halmstad tagit ledningen. Detta efter en situation där domartrion (som tyvärr ofta hamnade i centrum) med Jim Bergqvist i spetsen slagit bort en tripping på KHK-spelare framför eget mål vilket ger Halmstad ett mål som belöning.Innan matchuret hade stannat på 6 minuter hade gästerna mäktat med 0-4 efter några synnerligen tveksamma och märkliga domarinsatser.KHK-spelarnas uppförsbacke blev ett berg att bestiga.

Under den andra perioden började man arbetade sig in i matchen, även om Halmstad fortfarande hade kontroll på läget, och i slutfasen av perioden skulle man också få ett powerplay som belönades med kvällens högsta applåder.

Man fortsatte trumma på i den tredje perioden och säsongens första mål på hemmaplan gjordes efter knappt fem minuter av Liam Engström snyggt framspelad av Tim Bothén. Minuten senare var det dags igen när Filip Cruseman hittar nätmaskorna, men närmare än ett skott i ribban kommer man inte en vidare reducering utan gästerna går segrande från matchen med 2-4.

Karlskrona HK - Halmstad Hammers HC 2-4
Periodsiffror: 0-4, 0-0, 2-0

Målskyttar Karlskrona: Liam Engström, Filip Cruseman

Nästa träningsmatch för herrlaget spelas nu på fredag när man möter Tingsryds AIF i Dackehallen.