Ineffektivt KHK föll i förlängningen

Publicerad: 2024-09-04
Herrlaget
Trots stort spelövertag förlorade KHK träningsmatchen mot Alvesta SK efter förlängning.

Det var KHK som satte press på gästerna, men man hade svårt att komma till de vassa lägena. Men man gick till periodvila efter den första perioden efter att Filip Cruseman spräckt nollan.

Hemmalaget satte direkt Alvesta under hård press i den andra perioden, och sett till spelövertaget hade det varit fullt logiskt med ytterligare ett par mål. Men hockey är inte alltid så enkel och logisk. Gästerna spelar disciplinerat i försvarsspelet och KHK kommer inte in på mål och perioden slutar mållös.

KHK hade möjligheten att avgöra i numerärt överläge i den tredje perioden, men istället  ger hemmalaget bort initiativet när man drar på sig ett flertal utvisningar i tät följd.Alvesta tar vara på chansen och kvitterar med halva den sista perioden kvar att spela.Med två minuter kvar får KHK åter chansen i powerplay men Alvesta försvarar sig väl och matchen skulle istället avgöras i sudden.

Med 25 sekunder kvar av förlängningen avgör Alvesta när man kommer i en offensiv kontring och matchen slutar 1-2 till gästernas fördel.

Karlskrona HK - Alvesta SK 1-2 e.fl.
Periodsiffror: 1-0, 0-0, 0-1, 0-1

Målskyttar Karlskrona: Filip Cruseman

Nästa träningsmatch för herrlaget spelas onsdagen den 11 september när man möter Halmstad Hammers HC på bortaplan..