Trevande spel, men KHK tog fjärde raka segern

Publicerad: 2024-10-07
Herrlaget
Innan nedsläpp firades Filip Cruseman för sin imponerande milstolpe på 300 spelade matcher i Karlskrona HK. Som en hyllning till hans insatser överlämnades en specialdesignad matchtröja med nummer 300 på ryggen.

KHK följde upp den högtidliga stunden genom att kämpa till sig en 2-1-seger, där laget trots att spelet inte stämde till slut segrade. Efter matchen hyllades Filip, iklädd sin nya matchtröja, av ståplatspubliken.

KHK inledde söndagens drabbning i Hockeyettan södra mycket piggt, förstafemman med hyllade Filip Cruseman i spetsen parkerade i gästernas zon vilket bäddade för övriga att sätta ordentligt tryck mot gästerna.
Efter 5:54 kom också 1-0 genom Viktor Bernhardtz som serverades av en olycklig Adam Ingfelfeldt i gästernas mål när han skulle ut och slå iväg den.
Tyvärr slarvar KHK med ett byte och hemjobb vilket gör att Tyringes Samuel Hansen kvitterar endast 47 sekunder senare.
KHK återtar ledningen efter 7:22 genom Lukas Fredin som bakom förlängda mållinje vallar in 2-1 via Adam Ingelfeldt i gästernas mål.
KHK har det mesta av spelet i första perioden men kommer inte till de vassa lägena. Med 3:53 kvar av perioden drabbas hemmalagets Carl Malmqvist för en utvisning och efterföljande spel i boxplay klarar KHK av utan större bekymmer.
När KHK åter är fulltaliga skapar de ordentligt tryck i Tyringes zon, men fler mål blir det inte och perioden slutar 2-1 och skotten 10-6.

Andra perioden inleds med en grym räddning av Carl Malmqvist efter en lurig sargstuds som friställer en Tyringespelare. När klockan står på 5:10 blåser domaren för en utvisning för gästerna när Tyringes Erik Burwall fult tacklar in Tim Wellin i sargen. Wellin blir lite upprörd vilket gör att domaren väljer att ta ut båda två och kvittar utvisningen.
Däremot får KHK ytterligare en utvisning efter 6:45 när linjemannen har mycket svårt att släppa pucken vilket gör att Sjöblom får en tvåa. Även detta Boxplay klara KHK av mycket bra och de ger inte gästerna några farliga chanser.
När KHK åter är fulltaliga tar de över taktpinnen vilket gör att KHK får med sig matchen första powerplay.
Nu var inte detta ett av säsongens bästa powerplay och KHK som före matchen var 50% i numerärt överläge misslyckas med att hålla den fina siffran. Perioden slutar 0-0 och skotten 8-5 i en period där gästerna var närmre kvittering än vad KHK var att utöka sin ledning.

Tredje perioden kommer inte gå till historien som den med bäst skönspel. Det var hafsigt spel med flera misstag vilket tillät gästerna att skapa chanser.
Direkt efter kvällens sista powerbreak tar KHK tag i spelet på allvar och Alexander Bergström skaffar sig ett friläge. Nu hakas han upp vilket åter ger KHK spel i numerärt överläge. Nu visar KHK upp ett mycket bra powerplay men tyvärr får de inte in pucken i mål.
När klockan passerar 14 minuter höjer domaren armen för en avvaktande utvisning på gästerna, KHK håller pucken och låter hela tre minuter gå med sex man på banan innan man ger Tyringe pucken och utvisningen kan verkställas med endast 3:25 kvar. Mycket bra gjort av samtliga orangea spelare på isen.
Åter ett litet slarvigt powerplay som faktiskt ger gästerna bästa chansen men Carl Malmqvist håller tätt. Tyringe chansar med 1:10 kvar och tar ut sin målvakt, men det blir inte fler mål denna eftermiddag.
Denna match lägger vi till handlingarna och går vidare. Det blev tre poäng och laget är fortfarande obesegrade, det tar vi med oss.

Matchstatistik från swehockey.se

Tack till samtliga 1733 som tog sig till hallen denna höstfina söndag.

Nästa match för herrlaget spelas nu på onsdag när laget gästar Alvesta SK. Nästa hemmamatch är nu på fredag den 11/10 klockan 19:00 när Västervik kommer på besök. Biljetter till matchen finns här.